Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Els forenses identifiquen 7 de les 13 víctimes mortals de l'accident de Freginals

Publicat el 22/03/2016 20:48

AmpostaFreginalsTortosa

A hores d’ara queden 6 cossos per identificar però els forenses només disposen de la informació aportada per 5 suposades famílies.
El conseller de Salut, Toni Comín, informa que en aquests moments hi ha 23 persones ingressades: 2 pacients en estat crític, un dels quals el conductor de l’autocar; 3 en estat greu i 18 menys greus

Els forenses del Departament de Justícia ja han identificat 7 de les 13 víctimes mortals de l’accident de Freginals. El cadàver d’una noia uzbeka l’han reconegut gràcies a una mostra d’empremtes dactilars i ja ha estat entregat a la família. La resta de cossos els han identificat per la morfologia dental i corresponen a tres noies italianes, dues alemanyes i una altra d’austríaca. A hores d’ara queden 6 cossos per identificar però els forenses només disposen de la informació aportada per 5 suposades famílies. Després de les identificacions, la jutgessa és qui autoritza l’entrega dels cossos a les famílies i, posteriorment, s’inicien els tràmits per a les repatriacions.
L’equip de l’Institut de Medicina Legal i Forense que duu a terme tots els exàmens ha obtingut els primers resultats després de l’arribada a Tortosa de les famílies de 12 de les 13 víctimes. A mesura que avancin les hores, els forenses podran confirmar les primeres hipòtesis sobre la identitat de les altres restes mortals.
Els Mossos i l’equip forense del Departament de Justícia han acompanyat les famílies en el reconeixement ocular de les restes i han recollit totes les dades que poden contribuir a la identificació científica dels cossos. Aquestes dades són fonamentalment mostres d’ADN d’un raspall de dents, radiografies de les dents o empremtes dactilars.
A diferència de l’Estat espanyol, molts països només disposen de les empremtes de les persones fitxades per la policia. És per això que dos dels forenses de l’equip activat pel Departament de Justícia són especialistes en odontologia, amb experiència en identificació de cadàvers en grans catàstrofes a través de la morfologia dental. Si no hi ha fórmules alternatives per a la identificació, els Mossos demanen informació als dentistes de les possibles víctimes a través de la Interpol.
Al Tanatori de Tortosa-Jesús i als jutjats d’Amposta també hi ha 10 intèrprets del Departament de Justícia capaços de traduir en anglès, francès, italià, alemany i altres llengües. D’una banda, aquests intèrprets assisteixen les víctimes i els familiars en el reconeixement dels cadàvers i durant les entrevistes amb els Mossos i els professionals de l’Institut de Medicina Legal i Forense. Per l’altra, estan a la disposició dels afectats que volen agilitzar tots els tràmits judicials vinculats a l’accident, com l’opció de formar part del procediment i reclamar les indemnitzacions legals que puguin correspondre.
23 persones ingressades: 2 en estat crític, 3 en estat greu i 18 en estat menys greu
Pel que fa al nombre de ferits en l’accident de Freginals, el Departament de Salut informa que en aquests moments hi ha 23 persones ingressades (2 pacients en estat crític, 3 en estat greu i 18 menys greus) en diferents hospitals:
5 a Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, 2 pacients a l’Hospital Comarcal d’Amposta; 3 pacients a l’Hospital Comarcal de Vinaròs; 2 pacients a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona; 2 pacients a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus; 2 pacients a l’Hospital Universitari de Bellvitge a l’Hospitalet de Llobregat; 1 pacient a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau; 2 pacients a l’Hospital Clínic de Barcelona; 1 pacient a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron; 1 pacient a l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí; 1 pacient a l’Hospital Germans Trias I Pujol (Can Ruti) i 1 pacient a l’Hospital del Mar.
En la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, el conseller de Salut, Antoni Comín, ha explicat que en les properes hores és probable que es pugui donar l’alta a alguns d’aquests pacients menys greus. També ha destacat que en total hi ha hagut onze persones operades i dues més pendents d’operacions; i que almenys quatre ferits van ser atesos al lloc d’accident amb situació d’alt risc vital i van salvar la vida gràcies a l’assistència que van rebre als hospitals de Tortosa i Joan XXIII.
Pel que fa al conductor, que continua ingressat a l’Hospial Verge de la Cinta de Tortosa, ha remarcat que el seu estat ha empitjorat a causa d’un xoc sèptic d’origen pulmonar i és una de les dues persones en estat crític. En aquest sentit, ha recordat que fins a cinc metges van veure l’home poques hores després del sinistre i no se li va detectar cap lesió fins que van traslladar-lo a la Clínica Terres de l’Ebre, on van diagnosticar-li una contusió pulmonar, una afecció que sovint no es detecta fins al cap d’unes hores després del xoc.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.