Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Ports de la Generalitat clou una temporada de creuers rècord amb 43.100 passatgers

Publicat el 30/11/2015 17:23

Sant Carles de la RàpitaTortosa

Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita finalitzen una temporada de creuers excel·lent amb 50 escales i un impacte econòmic estimat de 3 MEUR en el conjunt del territori.

Els ports de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita han tancat la temporada de creuers 2015 amb 43.100 passatgers, 50 escales i un impacte econòmic estimat de 3 MEUR. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha destacat aquest matí que aquesta ha sigut la millor temporada de creuers als tres ports que gestiona Ports de la Generalitat i, en aquest sentit, ha valorat: “la dinàmica dels creuers ens està resultant molt positiva”.

En conjunt, els tres ports han incrementat un 1% el nombre de passatgers i han mantingut el nombre d’escales de la temporada anterior. L’activitat de creuers en els ports gestionats per la Generalitat s’ha convertit en un segment important per ajudar a impulsar el sector turístic, dinamitzar l’economia del territori i posicionar la costa catalana arreu del món.

El conseller Vila també ha fet referència a l’acord amb el Ministeri de l’Interior perquè Palamós formi part de l’espai Shenguen. En aquest sentit, ha recordat que la Generalitat ha manifestat el seu interès per realitzar les obres necessàries perquè pugui estar llest per a la propera temporada de creuers. “Serà una oportunitat perquè l’arribada de nous creueristes sigui un revulsiu econòmic, social i de modernització”, ha dit.
ant Carles de la Ràpita

El port de Sant Carles de la Ràpita s’ha iniciat recentment en l’activitat creuerística i ha tancat la segona temporada amb increment respecte a l’any passat. Així, el port ha rebut sis escales del creuer Star Flyer, amb un miler de passatgers i mig miler de tripulants. Uns resultats que suposen dues escales més i el doble de passatgers que l’any anterior.

L’activitat creuerística s’ha realitzat del 8 de juliol al 12 d’agost. Cada creuer ha fet una estada de sis hores, temps que ha permès els creueristes tastar la gastronomia local, banyar-se a les platges, visitar la ciutat i anar de compres. A més, les excursions més sol·licitades han estat: l’observació d’ocells al Parc Natural de Delta, la ruta a les Muscleres i la pràctica d’esports nàutics a la Badia dels Alfacs.

Aquesta temporada el 80% dels turistes han sigut majoritàriament europeus i un 9% nord-americans. Pel que fa a nacionalitats la distribució ha estat la següent: alemanys (34%), britànics (10%), italians (10%), suïssos (10%), nord-americans (9%), austríacs (4%), belgues (4%), francesos (4%), suecs (4%), canadencs (3%), australians (2%) i resta de nacionalitats (6%).


Promoció

L’activitat de creuers dels ports de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita i les seves destinacions turístiques es promouen en els principals fòrums del mercat creuerístic amb les marques Costa Brava Cruise Ports i Delta Ebre Port. Ambdues representen l’esforç i l’aposta institucional conjunta que fa Ports de la Generalitat amb el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, els ajuntaments de Palamós i Roses i les cambres de comerç de Palamós i Girona en el cas de Costa Brava Cruise Ports, i amb el Patronat de Turisme Terres de l’Ebre, l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita i la Cambra de Comerç de Tortosa pel que fa a Delta Ebre Port.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.