Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Les Jornades Gastronòmiques de la Galera es presenten a la Diputació de Tarragona

Comencen avui divendres, fins el 9 de març. Es celebren a l’Ametlla, l’Ampolla, la Ràpita i Alcanar

Alcanar, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i Sant Carles de la Ràpita s'han unit, en una iniciativa pionera, per celebrar conjuntament les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l'Ebre. Els quatre municipis promocionaran, així, un producte de proximitat com és la galera, amb menús en una cinquantena de restaurants de la zona.

El President de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, creu que amb aquesta aliança estratègica tenen més força i podran arribar més lluny. Per a Josep Poblet, “de vegades no tenim prou encert de saber travar aquestes polítiques comunes i aquestes aliances estratègiques per mostrar al mercat català la immensitat, la potència i la qualitat de la nostra oferta. 

Fer això significa apostar pel camí del progrés, la qualitat, el prestigi de les nostres instal·lacions turístiques i naturalment fer li un favor econòmic a la nostra societat. Impulsar l’economia de la restauració i la gastronomia i impulsar elsproductes del sector pesquer es posa en valor el nostre esforç i el de la nostra gent”.

Una iniciativa pionera que vol promocionar un producte de proximitat i posar-lo en valor, tal com explicava l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Andreu Martí, “volem valoritzar el peix i en aquest cas la galera que fa uns anys teniu un preu i ara en té una altre de més alt. La galera, ovada o plena és molt bona i això ho saben els restauradors, els pescadors i la gent vinculada al mar, però hi ha molta gent que no ho la coneix aquest producte que és d’un valor nutritiu molt alt. El fet que avui la galera tingui aquestes aliances estratègiques és molt important i hem de subratllar l’esforç en comú”.

L’activitat de promoció de qualsevol dels seus productes és el que li pot donar l’autoestima necessària per a que un sector que no passa pel seu millor moment, pugui acabar conquerint els mercats necessaris per valoritzar els seus productes”. Aquestes jornades, que ja van ser presentades a Madrid en el marc de FITUR, van ser presentades a la Diputació de Tarragona. 

A l’acte hi van assistir alcaldes, regidors de turisme, representants de les confraries de pescadors i del sector de la restauració dels quatre municipis. Cap dels municipis ha tancat la porta a que, en futures edicions, s'hi puguin afegir més localitats, com ara Cambrils, que també celebra unes jornades gastronòmiques amb la galera com a protagonista. Així, del 14 de febrer al 9 de març, 52 restaurants de l’Ametlla de Mar, Alcanar, Sant Carles de la Ràpita i l’Ampolla, oferiran menús que oscil·laran entre els 25 i els 35E amb la galera com a ingredient principal. 

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.