Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Més punts d’aigua a les Terres de l’Ebre per a combatre els incendis

Les Terres de l’Ebre ja disposen de dos punts d’aigua més per a extinció d’incendis forestals i en els propers mesos s’hi afegiran tres més, coordinats per l’equip tècnic del CODE amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i el cos de Bombers. Els dos punts d’aigua disponibles per a la present campanya es troben al municipi de Paüls, on amb la col•laboració de l’ADF Sant Roc i l’ajuntament, s’està millorant la mancança de punts d’aigua que patia este municipi dels Ports. Este, actualment, ja compta amb tres punts d’aigua quan l’any 2010 no en tenia cap d’habilitat. Les basses es troben als paratges del Mas del Rei i a la Coma del Retoro, on els propietaris privats han cedit els espais per a col•locar-hi els punts d’aigua. A este municipi també s’hi ha fet una franja de prevenció d’incendis de 2 hectàrees on durant el mes de juliol es reforçarà amb 2,5 ha més. Finalment, a Paüls, s’hi ha millorat 4 km de pistes per l’accés dels vehicles d’extinció dels bombers.


Al municipi del Perelló, i promogut per l’ADF Cabra-Freixet, amb el suport de l’ajuntament, s’hi ha construït un nou punt d’aigua per a extinció d’incendis que només necessita de l’alimentació de l’aigua que serà resolt en breu. Al mateix municipi, l’ajuntament ha promogut l’arranjament de més de 6 km de pistes forestals. Al municipi de Tivenys, i promogut per l’ADF Creu de Santus, amb el suport de l’ajuntament, s’hi està construint un nou punt d’aigua al paratge de la Plana del Roig que estarà operatiu durant el mes de juliol. Per últim, l’ADF de Tortosa ja està fent els tràmits per a iniciar les obres de construcció d’un nou punt d’aigua al paratge de Collredó on s’hi substitueix l’anterior punt d’aigua que va quedar inutilitzat.
Estos treballs i altres que s’han de fer altres municipis com els del Pinell de Brai o Prat de Compte, esperen que els hi arriben les bestretes del DAAM per tal d’acabar la resta de treballs que són la construcció de dos punts d’aigua a Prat de Comte, un punt d’aigua més al Perelló i a Tortosa i prop de 15 ha en franges per a prevenció d’incendis. Un cop executats tots els treballs, la inversió assolida serà de més de 390.000 €. Una xifra que representa més del 9% dels ajuts en esta matèria a tota Catalunya. Tots estos treballs reforcen tant la prevenció com la extinció dels incendis a les Terres de l’Ebre i reforcen els treballs que tant el DAAM com Bombers venen realitzant i que el CODE ajuda a dinamitzar.Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.