Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L’AJUNTAMENT DE RASQUERA PRESENTARÀ AL PARLAMENT UNA MOCIÓ PER A LA REGULARITZACIÓ DEL CÀNNABIS

Publicat el 12/04/2013 18:05

Rasquera

Un any després de la celebració de la consulta popular sobre el Pla Anticrisi 2012, que preveu el lloguer de terres a l’Associació Barcelona Cannàbica d’Autoconsum per al conreu de cànnabis, l’equip de govern de Rasquera vol fer un pas més en la seva defensa del projecte, debatent en el Ple d’aquest vespre una moció que demana al Parlament de Catalunya la regularització del cànnabis. L’Ajuntament vol reafirmar així tot el procés dut a terme en els darrers mesos a partir de l’aprovació del Pla i pretén fer extensiu a altres Administracions el debat sobre la regularització del cànnabis i les possibilitats que el seu conreu pot oferir als municipis, molts dels quals necessiten augmentar els seus ingressos a causa de l’actual situació econòmica.

La moció sol•licita al Parlament que es creï una comissió d’experts amb l’objectiu d’aprovar una Llei catalana d’accés al cànnabis per a majors d’edat i d’elaborar una regulació específica per a les associacions de persones consumidores de cànnabis, per tal de dotar-les de major seguretat jurídica. També demana que es faci un pas més en la regularització, normalització i facilitació de l’ús terapèutic del cànnabis.

Tal com ha explicat aquest migdia en roda de premsa l’alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, la moció ha estat elaborada amb l’assessorament dels serveis jurídics de l’Ajuntament i del doctor Joan Carles March (especialista en els usos terapèutics del cànnabis). El text de la moció detalla que la nova regulació permetria també la creació d’un registre de consumidors de cànnabis i d’una xarxa dels municipis que tinguin tractes amb les més de 200 associacions cannàbiques que hi ha a Catalunya.

L’Ajuntament considera que una regularització del cànnabis basada en la prevenció i la disminució de riscos afavoriria la reducció del consum regular de drogues en el conjunt de la població –especialment en els joves i adolescents-, la promoció de canvis d’actitud i de comportament en la ciutadania enfront d’aquestes substàncies, i la posada en marxa de programes de prevenció de drogodependències i de promoció de la salut, entre d’altres.

L’alcalde de Rasquera ha refermat la defensa de l’Ajuntament del Pla Anticrisi. “Plantegem aquesta moció perquè no mai hem venut fum, sinó que hem demostrat que Rasquera té un projecte pel qual seguirem lluitant, i al qual poden sumar-se altres ajuntaments”, ha explicat Bernat Pellisa, qui ha afegit que Rasquera té molts altres projectes en marxa, com la construcció d’una sala polivalent, l’extracció de 5.000 metres cúbics de biomassa dels boscos afectats pels incendis, o la segona fase del projecte “Viure al poble”, de reurbanització del nucli antic de la població.

Per la seva banda, l’advocat Martí Cànaves, coordinador de l'informe jurídic del Pla Anticrisi, ha recordat que encara no s’ha resolt la suspensió cautelar de les mesures del Pla duta a terme pel jutjat contenciós administratiu número 1 de Tarragona, i que el passat 28 de març l’Ajuntament va sol•licitar a la Fiscalia l’arxiu de les diligències informatives obertes, perquè “no hi ha indicis de delictes i, a més, ja s’ha superat el termini de resolució”. El consistori resta a l’espera que es resolguin els dos recursos presentats.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari