Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre aprova les bases per les subvencions per al reequilibri territorial comarcal

Publicat el 20/03/2013 19:05

AscóBenissanetGinestarMiravetRasquera

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat les bases per la concessió de subvencions per al reequilibri territorial comarcal. Aquestes subvencions, derivades del conveni anual signat entre l’ens comarcal i l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV), s’adrecen als ajuntaments de la comarca –Benissanet, Ginestar, Miravet i Rasquera- que no poden ser beneficiaris de les subvencions estatals destinades a dotacions i inversions en infraestructures derivades de l’aplicació dels plans d’emergència nuclear. L’import màxim de l’ajut pel 2013 és de 12.500 euros per municipi.

A més, el ple comarcal també ha aprovat per unanimitat una moció sobre la necessitat de realització de les obres de conservació i millora en el tram de Falset a Móra d’Ebre de la carretera N-420. El text d’aquest moció destaca el “mal estat” de conservació del ferm que “implica molèsties i perjudicis pels usuaris” i “suposen un augment del risc de patir un accident de trànsit donat el seu evident deteriorament”. A més, la moció també destaca “la importància que l’esmetat tram té pels habitants de la comarca que l’han d’utilitzar per desplaçar-se per motius laborals, educatius, comercials, i, el més important, sanitaris”.
Durant l’atenció als mitjans de comunicació, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha qualificat de “camí de carro” “tercermundista” i “impropi del segle XXI” el tram de la carretera N-420 des de Móra d’Ebre a Falset. Jardí ha reclamat que “es converteixi en una carretera”, i ha exigit al Ministerio de Fomento que “compleixi les seves obligacions”.
D’altra banda, el ple comarcal també ha aprovat per unanimitat una altra moció del grup comarcal d’ERC-AM demanant al govern de la Generalitat i a la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) “que es comprometi en el manteniment del servei públic dels mitjans de comunicació públics catalans” i “el manteniment del model de televisió nacional lligat a la realitat territorial de les Terres de l’Ebre”.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari