Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Terra Alta disposa en l'actualitat de 160 oliveres catalogades com a monumentals

Publicat el 20/02/2013 19:05

ArnesBateaEl Pinell de BraiLa Fatarella

El Consell Comarcal de la Terra Alta ha presentat avui els resultats dels treballs corresponents al projecte de desenvolupament de la cultura de l'olivera de la Terra Alta, realitzades durant l'any 2012 al sector oleicola i turístic de la comarca, i ha presentat les accions previstes al llarg d'aquest any.

La presentació ha anat a càrrec del tècnics del Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA), els quals han dirigit els treballs encaminats a desenvolupar les bases científiques per al desenvolupament d'iniciatives comercials que permetin aprofitar el potencial del sector de l'olivera de la comarca de la Terra Alta. En concret, s'ha parlat de la selecció clonal de la varietat empeltre, de la qual ja es disposa de dos clons que es plantaran properament a una parcel·la demostrativa del municipi de Batea. També s'ha fet referència a la catalogació de noves oliveres monumentals a la comarca, especialment al municipi del Pinell de Brai.

En total, la Terra Alta disposa en l'actualitat de 160 oliveres catalogades com a monumentals, repartides principalment entre els municipis del Pinell de Brai, la Fatarella, Bot i Arnes. Aquestes oliveres poden constituir un nou recurs turístic per a la comarca i també poden ser objecte de noves iniciatives empresarials encaminades a la comercialització dels seus olis i de les seves olives. Finalment, els treballs han servit per definir el perfil objectiu dels olis de la marca Terraltí, marca única sota la qual es pretén comercialitzar els olis de la Terra Alta.

Els treballs continuaran durant aquest any 2013 amb la catalogació i georeferenciació de noves oliveres monumentals, el desenvolupament dels clons plantats a la finca demostrativa del municipi de Batea i la continuació del treball de la marca terraltí.

Aquest estudi que s'ha presentat avui és una de les actuacions emmarcades dins del Projecte Treball a les 7 Comarques, que ha gestionat el Consell Comarcal terraltí durant el darrer any, subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el FSE.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.