Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Salvadó: ‘Les Terres de l’Ebre és la regió del país on ERC ha aconseguit els millors resultats’

Publicat el 28/11/2012 20:05

El PerellóMiravetRasquera

Aquest matí, el president de la Federació de l’Ebre d’ERC, Gervasi Aspa, acompanyat del diputat al Parlament de Catalunya, Lluís Salvadó, i dels candidats Francesc Gas, Francesc Martínez i Irene Negre, ha valorat els resultats electorals després de l’Executiva Regional celebrada ahir. Després de felicitar CiU com a força guanyadora, Salvadó ha agraït a les 18.000 persones que han votat ERC el seu suport. El diputat republicà ha destacat que ERC s’ha convertit en la segona força política de totes les Terres de l’Ebre, però també a les quatre comarques i als caps de comarca. ‘

Ens hem convertit en el primer partit d’esquerres i en l’alternativa de Govern, i treballarem perquè en les properes eleccions municipals puguem ser també la segona força a les quatre comarques’, ha manifestat Salvadó. La mitjana de vot d’ERC ha superat el 22 % al conjunt de les Terres de l’Ebre i el 20 % a cada comarca ebrenca, gràcies, en part, als grans resultats assolits allà on tenen alcaldia i amb victòries a municipis com el Perelló, Rasquera i Miravet. També s’ha destacat l’homogenitat dels resultats d’ERC a tot el territori ebrenc. ‘Les Terres de l’Ebre som la regió del país on ERC aconsegueix els millors resultats, com passa des de l’any 2003. Abans d’aquest any, en canvi, érem el territori amb els pitjors resultats’, ha manifestat Salvadó. L’objectiu per a la nova legislatura, segons el diputat rapitenc, serà ‘tornar a fer sentir amb força la veu de les Terres de l’Ebre al Parlament de Catalunya, perquè el nostre país atengui de manera digna i prioritària les mancances que arrosseguem des de fa dècades el territori’. Els resultats, segons Salvadó, demostren que ‘la ciutadania ha demanat una posicionament més ferm, clar i nítid en l’àmbit del sobiranisme per celebrar un referèndum i també un canvi de les polítiques socials’. Ara, però, caldrà que CiU decideixi amb qui vol arribar a un acord, si amb ERC o amb el PSC. Segons Salvadó, ‘per a ERC, la prioritat és garantir l’estabilitat del Govern des del Parlament sempre que hi hagi, en els propers dos anys, un referèndum per a la independència’. Això, però, també necessitarà la implicació de totes les administracions del país, i entenent les particularitats del món local, Salvadó ha demanat ‘a CiU que aclareixi el seu posicionament i que no vagi agafat de la mà del partit més contrari a la independència, perquè és impossible crear una nova administració tributària des de les diputacions amb el PP a dins’. Salvadó també ha estat molt clar a l’hora d’anunciar que, ‘davant aquest moment històric i transcendent, ERC està disposada a assumir moltes renúncies i assumir responsabilitats fent el que calgui perquè hi hagi una estabilitat parlamentària que permeti al Govern afrontar el procés del referèndum amb garanties’. Ara bé, segons Salvadó, ‘les posicions en politiques socials i econòmiques de CiU i ERC estan molt allunyades i entenem que no és coherent ni compatible formar part del mateix Govern. Intentarem compaginar dos aspectes fonamentals: condicionar el Govern en l’àmbit social i garantir-li estabilitat per afrontar el procés d’independència del nostre país’..

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.