Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera

Del 27 de juny al 26 de juliol de 2012, la Sala 2, sala d’exposicions temporals, de Terracota, acollirà una exposició on es parla de la prehistòria, la protohistòria i el món antic de les nostres terres.
En aquesta ocasió hem volgut deixar les arts plàstiques i ens hem centrat en els orígens del nostre territori.


Aquesta exposició arqueològica, està dedicada a la prehistòria, protohistòria i món antic de les Terres de l’Ebre. Formalment presenta els continguts en la clàssica divisió cronològica per períodes i es mostra el testimoni dels principals jaciments de cada període. Podem veure per al neolític les necròpolis de les terrasses de l’Ebre com Barranc de Fabra, Masdenvergenc, Clota del Molinàs, Mas Benita, Mas de Xies, etc., i, d’hàbitat, com la Cova del Vidre i el Clot de l’Hospital (Roquetes); de l’edat del ferro, els assentaments de Sant Jaume-Mas d’en Serra i de la Moleta del Remei (Alcanar), La Ferradura (Ulldecona), Mianes (Santa Bàrbara), Mas de Mussol (l’Aldea), l’Oriola i la Carrova (Amposta) i del Bordissal (Camarles); mentre que d’època romana es presenten els establiments rurals del Pla d’Empúries i Carrova (Amposta), de Casa Blanca (Jesús-Tortosa) i de Mas de Sant Pau (Masdenverge). L’objectiu principal és apropar al públic de forma entenedora i didàctica les darreres interpretacions gestades pel món científic en relació a aquests períodes a les Terres de l’Ebre.

L’exposició ens ha estat cedida pel Museu de les Terres de l’Ebre, en el marc del conveni conjunt entre el Consorci del Museu i l'ajuntament de la Galera, així com per l'activitat que porta a terme com a SAM (Servei d’Atenció als Museus), en col•laboració amb el Departament de Cultura. Això vol dir, que treballa pel desenvolupament d’estratègies i programes de suport a favor dels museus i el patrimoni, i, contribueix a millorar la qualitat de les entitats museístiques i patrimonials de les Terres de l’Ebre.

Des de Terracota considerem que aquest servei és força útil, ja sigui per poder oferir exposicions de qualitat com aquesta que us presentem, com per l’assessorament tècnic, la formació o serveis de conservació-restauració, per al nostre centre i per als diferents museus del territori.

Si voleu descobrir els orígens més llunyans de les Terres de l’Ebre i les darreres descobertes realitzades pel món científic, en relació als períodes de la prehistòria, la protohistòria i el món antic, no us podeu perdre l’exposició.

Us recordem que l’horari de Terracota, Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera, és: dimecres a divendres de 9’30 a 13’30 hores; dissabtes, diumenges i festius de 12’00 a 14’00 hores.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.