Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Uns dies de pausa gaudint de les comarques de l’Ebre

Publicat el 28/03/2024 00:00

L’any 1991, Nestlé va llençar al mercat un producte consistent en unes barretes de galeta recobertes de xocolata que, presentades dins un embolcall vermell, van tenir molt d’èxit.


Tant, que 33 anys després, encara es comercialitza en la immensa majoria de botigues d’alimentació. Ara bé, el que va ser un èxit total va ser la campanya que va acompanyar el llançament del producte. A l’anunci es veia una secretària atabalada amb trucades de telèfon, notes, encàrrecs... però ella, que era molt llesta, davant l’allau de feina, agafava l’embolcall vermell, l’obria i menjava les barretes sense més preocupació, perquè aquelles galetes representaven una pausa abans de tornar a reprendre la feina, i a aquest parèntesi se’l va anomenar “fer un Kit-kat”. Segur que els lectors d’una edat interessant ho recorden perfectament.


Aquesta és la setmana “Kit-kat” per a moltes persones, just entre les darreres (i ja llunyanes) vacances de Nadal i les de l’estiu per a les quals encara queden moltes setmanes.


Setmana Santa, deixant de banda la qüestió pietosa i de seguiment de la tradició fonamentada en els textos bíblics, és mig de vacances. Un weekend llarg en alguns casos, que encara pot ser blanc si els aficionats als esports d’hivern s’afanyen a aprofitar la darrera oportunitat per fer alguna baixada per pistes nevades, o bé l’ocasió per encetar la temporada de banys i platja, si les temperatures acompanyen.


Les Terres de l’Ebre són una opció excel·lent per passar aquests dies de pausa. Són tantes les oportunitats que les comarques del sud de Catalunya ofereixen, que tant els visitants d’interior com els que venen de terres llunyanes allèn de la mar, ho tenen molt millor per aprofitar el temps si tenen una guia entre les mans. Una guia com EbreXperience, naturalment, que es pot aconseguir de forma gratuïta, en les diverses oficines de turisme, o bé a través de la pàgina ebrexperience.cat, en la qual es pot descarregar en pdf fent click a l’enllaç. Una guia consultable, actualitzada, visualment molt atractiva, pensada per convertir-se en una eina útil, portable i definitiva per no perdre’s res i per viure-ho tot. O gairebé... I això és aplicable tant a la guia 2023 com a la 2024, dedicada als parcs naturals de les comarques ebrenques: el Parc Natural del Delta i el Parc Natural dels Ports. Sense oblidar la Reserva de la Biosfera, definida pel pas del riu Ebre, que vertebra i dona una enorme vitalitat a la zona.


Perquè són tan importants els parcs naturals? Doncs per la seva labor de conservació i salvaguarda del territori, i perquè al seu interior s’hi pot practicar un turisme divers, interessant, cultural, familiar, amb experiències en contacte amb la natura, ben estructurades i informades a partir de les àrees de lleure dels parcs, amb itineraris ben definits i nombroses propostes per aprofitar al màxim el kit-kat d’aquests dies.


Estem parlant d’unes comarques amb una motivació paisatgística de primer ordre, amb una gastronomia riquíssima, elaborada amb productes de qualitat de quilòmetre zero, que tenen el peix, el marisc i, sobretot l’arròs, com a puntes de llança que conviden a fer tastos tot l’any, desestacionalitzant les visites i l’activitat econòmica d’aquestes comarques.


Les rutes per les distintes i atractives poblacions, la coneixença i participació en la història, les activitats enmig de la natura, les propostes de caràcter festiu i tradicional que es van agendant tot l’any, entre molts altres al·licients, són una excel·lent excusa per venir a passar uns dies a les Terres de l’Ebre. Va ser l’escriptor Joan Todó, a la seva “Guia sentimental de l’Ebre”, qui va dir que “no sabreu què és el Delta fins que no enfonseu els peus descalços dins un arrossar”. I tenia raó.


Aquest mes de març, amb la primavera tot just entrada, les Terres de l’Ebre ofereixen al món el seu cant a la vida, a la plenitud, a la diversitat que brolla tot seguint el curs del riu, en els seus nombrosos espais, que són un autèntic tresor per descobrir i del qual gaudir. I aquests dies festius i de pausa, són una magnífica oportunitat per comprovar-ho.

Per Més Ebre a Editorial


Comparteix aquest article


Fés el teu comentari