Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Impulsem el nou hospital universitari de les Terres de l’Ebre

Publicat el 16/02/2024 00:00

A les Terres de l’Ebre estem avançant en projectes reivindicats durant molts anys que ens suposen millores i oportunitats històriques. Per aprofitar-ho, cal generar consens, concertar actuacions, col·laboració público-privada, comptar amb la nostra universitat i, sobretot, renunciar a paternitats i fer projectes compartits. Com a delegat del Govern, sempre he defensat treballar per grans acords territorials en els grans projectes, per fer-los avançar protegint-los de les conjuntures i temptacions electoralistes.


Des del Govern de la Generalitat, estem treballant i materialitzant projectes històrics per a les Terres de l’Ebre en la protecció del delta de l’Ebre, el futur de les àrees nuclears, el desenvolupament industrial i econòmic, la mobilitat i la salut.


I aquesta setmana hem fet un pas endavant importantíssim en un dels projectes prioritaris de les Terres de l’Ebre: el nou hospital universitari de les Terres de l’Ebre. A la Delegació del Govern i entorn una mateixa taula, ens hem assegut representants institucionals, polítics, socials i econòmics per impulsar-lo. Amb un doble objectiu: fer-lo una realitat com més prompte millor i generar un consens polític i social entorn d'un projecte tan rellevant i necessari per a la nostra gent, protegint-lo de baralles partidistes.


El nou hospital universitari de les Terres de l’Ebre no és d’un Govern o d’un altre. És i ha de ser un projecte del territori. Com tots els grans projectes, té una complexitat important i una exigència pressupostària de desenes de milions d’euros. Aniran sortint dificultats, però entre totes les parts, des de la corresponsabilitat i el consens, hem d’elevar la mirada i ser capaços de no malbaratar-lo per disputes polítiques.


A la Taula per l’impuls del nou hospital universitari de les Terres de l’Ebre anirem compartint informació i, sobretot, generant consensos. És una taula institucional per fer que aquest sigui un dels grans projectes de les Terres de l’Ebre. Per això, hi som el Govern de la Generalitat –amb la Delegació i els representants territorials dels departaments de Salut, Acció Climàtica i Territori–, l’Institut Català de la Salut (ICS), l’alcalde de Tortosa, la Plataforma ciutadana per un Nou Hospital, els grups parlamentaris amb representació a les Terres de l’Ebre, el president del Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre (CESTE) i el rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV). La presència de la universitat del territori és cabdal. Fa temps que estem treballant per acreditar l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta com a hospital universitari ja una vegada estigui completada l’ampliació que estem fent i, també, per incorporar els estudis de Medicina.


Generositat, altura de mires i corresponsabilitat. Anem tothom a una en els projectes que són tan rellevants. Fem de les Terres de l’Ebre una comunitat que garantísque que el talent se sent còmode, que garantisque progrés, qualitat de vida i oportunitats per totes les persones que hi vivim.


 

Per Albert Salvadó, Delegat del Govern a les TTEE a Actualitat


Comparteix aquest article


Fés el teu comentari