Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Carta dirigida a: Sra. Maria del Mar Lleixà Fortuño Gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre

Publicat el 28/05/2020 00:00

Benvolguda senyora,
Com a alcalde de la Sénia em dirigeixo a vostè per manifestar la disconformitat amb la situació que actualment s’està produint al CAP de la Sénia. Des del primer moment, hem entès i respectat la decisió de reorganitzar els centres d’atenció primària per tal de centralitzar les diferents necessitats, però actualment creiem que és necessària una nova reorganització, retornant al poble els serveis que ha deixat de donar durant aquests mesos.
Amb una població de gairebé 6.000 habitants, la Sénia compta amb un nombre molt alt de persones que requereixen els serveis del centre d’atenció primària, més enllà de les necessitats generades per la Covid19. Tot i valorar positivament l’acció realitzada per pal·liar la pandèmia, i també el servei que haurà de donar l’atenció primària en aquesta desescalada, creiem que:
Cal reactivar l’assistència presencial als centres sanitaris al més aviat possible, tornant a reprogramar visites no urgents i dissenyant circuits clars de circulació interna perquè els afectats per la COVID19 no es creuin amb altres usuaris.
Així mateix, sol·licitem la presència d’un equip sanitari format per metge o metgessa i infermer o infermera durant les 24 hores del dia, per tal de garantir el servei en cas d’urgència. Les situacions viscudes durant els últims dies a la Sénia, alguna d’aquestes amb risc vital del pacient, són inadmissibles.
Crear un espai d’assistència segur per als professionals que atenen altres patologies al CAP, per tal que puguin tornar a realitzar la seva feina amb garanties i sense posar en risc la seva salut.
Fer que el departament de Salut garanteixi els recursos humans i materials suficients per no col·lapsar els equips d’atenció primària.


 El cas de les Terres de l’Ebre és especialment flagrant, amb el tancament d’un 75% dels centres d’assistència.
És per aquest motiu, seguint el prec de la població de la Sénia, i analitzant la situació actual, que li demano la reactivació del servei amb la màxima celeritat possible. Així mateix, la informem que procedirem a la presentació d’aquesta reivindicació al pròxim Consell d’Alcaldes del Montsià.
Moltes gràcies per la seva atenció.


 Una salutació cordial,
José Ramon Bellaubí Caballer
Alcalde de la Sénia

Per José Ramon Bellaubí Caballer Alcalde de la Sénia a Opinió


Comparteix aquest article


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.