Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Moixarra

Publicat el 10/09/2009 00:00

Us presentem una moixarra al forn farcida de verdures i una guarnició a base de cloïsses i verdures, un plat deliciós i econòmic

Encara ens queden unes quantes setmanes per gaudir de la pesca, avui us presentem una recepta per cuinar les moixarretes que pequem els caps de setmana.

Amb un ganivet, obrirem la moixarra, li treurem l'espina i la deixarem com un xapadillo, un cop netejada la peça, salarem l'interior del peix i, amb la peça oberta i neta d'espines, hi hafegirem pimentó verd i roig trinxat, un parell d'alls tendres també tallats, un parell de tires de bacó fumat i dues rodanxes de llimona. Un cop haguem posat la verdura i el bacó, tancarem com un llibret la moixarra i, si voleu, la podeu assegurar amb un fil de cuina. Quan tinguem preparat el peix, hi tirarem un bon raig d'oli d'oliva de la nostra terra a una safata per a posar-ho al forn, posarem la moixarra a la safata i fornejarem durant 10 minuts a temperatura màxima. Desprès de fornejar- la, salarem la moixarra, posarem a bullir unes cloïsses i sofregirem la resta dels pimentons que hem utilitzat per al farcit de la moixarra amb un parell d'alls tendres. Aquesta serà la guarnició del nostre plat. Per a la confecció del plat, per tant, ens farà falta una moixarra, un parell de pimentons verds i vermells, alls tendres, una llimona, unes tires de bacó fumat, oli i sal. Pel seu contingut moderat de reix es tracta d'un peix semigras i, per tant, de baixa aportació energètica, si es cuina de manera senzilla i amb poca grassa, el seu consum és adequat en dietes de control de pes. Destaca el seu contingut modest en proteïnes d'alt valor biològic. La seva carn suposa un aportació interessant de potasi i fòsfor; moderat de sodi i magnesi -comparat amb la resta de peixos frescos- i menys rellevant de ferro, en quantitat inferior comparat amb les carns. El potasi és un mineral necessari per al sistema nerviós i l'activitat muscular i intervé juntament amb el sodi en l'equilibri d'aigua dintre i fora de la cèl·lula. El fòsfor està present en els ossos i dents, intervé en el sistema nerviós i en l'activitat muscular, i en l'obtenció d'energia. El magnesi es relaciona amb el funcionament de l'intestí, els nervis i els músculs, a més de formar part d'ossos i dents. També millora la immunitat i posseïx un suau efecte laxant. Entre les vitamines del grup B, tan sols mereix esment especial la niacina o vitamina B3, i la B12. Aquesta última vitamina està present en una quantitat equivalent a la de carns, ous i formatges. El programa de Canal TE, “Primentons i Tomates”, cada setmana sorteja un sopar per a dues persones, si voleu participar-hi en aquest concurs només heu d'enviar un missatge amb el mòbil al 5516 amb la paraula TE CUINA, i participareu en el sorteig d'un sopar al restaurant de la setmana, aquesta setmana sortegem el sopar al restaurant Casa Ramon Marinés. Ja sabeu, quan més missatges envieu, més possibilitats de guanyar tindreu. Ara toca arremangar-se i... començar a cuinar.


Comparteix aquest article


Fés el teu comentari