Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Discrepàncies al voltant del geriàtric de Masdenverge

Publicat el 22/01/2009 17:40

Masdenverge

Fa escassos dies coneixíem la proposta plantejada per Gabala Proyectos Inmobiliarios SL, de reconvertir un projecte inicialment destinat a la construcció d’un bloc de pisos, en un geriàtric, degut a la crisi, una iniciativa que ha estat molt ben acollida pel municipi i que espera veure la llum el més aviat possible tot i que de moment està en exposició pública, a l'espera de la injecció econòmica necessària per desenvolupar tot el projecte.

 L’alcalde de Masdenverge, Álvaro Gisbert, ens explica que quan li van proposar la construcció del geriàtric, feia temps que les obres dels pisos estaven aturades i ja es patia, de que finalment no és fes res. Però quan la empresa els hi va proposar de realitzar el geriàtric, la iniciativa va ser molt ben rebuda ja que estem parlant d’unes instal•lacions totalment equipades que contarien també amb centre de dia, de fet l’ajuntament tenia perspectives aquest 2009 d’adequar uns locals per fer un centre dia, i amb la proposta presentada per aquesta empresa amb seu a Reus (Tarragona), doncs moltes expectatives quedarien cobertes.

El director dels Serveis Territorials d’Acció Social i Ciutadania, Adam Tomàs, ha manifestat al respecte, que al tractar-se d’una iniciativa privada, el departament que ell representa no preveu entrar-hi, ja que ajustant-se als criteris de programa i tenint en compte les places que ja es troben en desenvolupament és cobreixen les necessitats del Territori.

Tomàs, també ha esmentat que “amb l’aplicació de la llei de Dependència, el mercat ha canviat, abans hi havia molta gent que sol•licitava plaça però ara hi ha molta gent que prefereix cobrar l’ajuda i ser ells els propis cuidadors”.

Aquestes declaracions no han agradat a l’Alcalde de Masdenverge, que ho veu com un fre a aquesta iniciativa, fet que Tomàs ha desmentit, ja “que ni ell i per suposat el seu departament no frenaran mai iniciatives privades, ni l’autonomia dels Ajuntaments, però el que s’ha d’entendre, és que si volen portar a terme aquests projectes, han de ser conscients, que l’atorgament de places públiques ja està determinat per l’ICASS (Institut Català de Serveis Socials), en el Pla 2008-2012”

 

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.