Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

La Mesa d’Alcaldes de l’Energia de Catalunya estudia fòrmules d’abaratiment de la tarifa elèctrica per a empreses que vulguin establir-se als municipis associats


La Mesa d’Alcalde de l’Energia de Catalunya (MADE) va convidar ahir l’exdirector de l’Associació Espanyola de Grans Consumidors d’Energia (AEGE), Javier Penacho, a una sessió de treball per tal d’aprofundir en la regulació de la tarifa elèctrica i dels factors que intervenen en el preu final per al consumidor. De la trobada en va resultar una convicció renovada en la necessitat d’aconseguir una tarifa elèctrica més avantatjosa a les empreses que vulguin establir-se als municipis associats.


“Qualsevol regió que disposi d’una matèria primera particular n’obté un valor afegit. Perquè no pot passar així amb l’electricitat?”, va raonar Penacho, i va subratllar que “l’especifitat” dels municipis pertanyents la Mesa d’Alcaldes de l’Energia de Catalunya, on es produeix a través de múltiples fonts d’energia al voltant del 70% de l’electricitat que es genera a Catalunya, és “un valor a tenir en compte”. Penacho va assegurar també que “l’existència d’una sèrie d’ajuntaments que al marge de la ideologia es posin d’acord per utilitzar la generació d’energia com a motor de desenvolupament és una idea excel•lent”.
Al final de la reunió de treball, el director de MADE, Joan Sabanza, va assegurar que l’associació “es referma en l’estratègia de buscar fòrmules que permetin aconseguir un desenvolupament empresarial posant en valor la nostra capacitat de generar electricitat”.

La Mesa d’Alcaldes de l’Energia de Catalunya té com a objectiu principal aconseguir una evolució en el panorama que ha dominat les decisions polítiques a l’entorn de l’energia, sector en el qual al món local se li ha fet jugar un rol passiu. Per a aquesta finalitat, establirà relacions permanents amb la Generalitat de Catalunya, el Govern central i el món empresarial per tal de defensar els interessos dels seus municipis. D’aquesta manera, l’associació vol esdevenir un punt de referència no només a nivell català sinó estatal a nivell de producció, recerca i desenvolupament de noves tecnologies en relació a l’energia. També ho vol ser a l’hora de captar empreses grans consumidores d’energia, per a que la riquesa que nosaltres creem, es quedi a la zona.
Cal recordar que als termes municipals d’Ascó, la Fatarella, Móra la Nova, Riba-roja d’Ebre, Tivissa, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Vilalba dels Arcs es produeix l’equivalent al 70% de l’energia elèctrica que s’ha consumit a Catalunya en el darrer any, a partir de tres centrals nuclears operatives (Vandellòs II, Ascó I i Ascó II, que sumen 3.146,8 Mw de potència instal•lada), una planta de cicle combinat (La Plana del Vent, 823,3 Mw), tres centrals eòliques (dues a Vilalba dels Arcs, amb 75 Mw, i una a la Fatarella, amb 45Mw), una central hidràulica (a Riba-roja d’Ebre, amb 232 Mw de potència instal•lada) i dues centrals fotovoltaiques a Móra la Nova (1,5 Mw) i Vilalba dels Arcs (1,5 Mw). A més a més en aquests municipis hi ha prevista la instal•lació de 390 Mw eòlics i de 8,3 Mw fotovoltaics en un futur immediat.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari