Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Eurecat Amposta guanya el premi JEC World Innovation Award amb la tecnologia de fabricació avançada CFIP

Publicat el 14/05/2020 17:16

Amposta

La solució de post-procés, patentada i desenvolupada principalment a la seu d’Amposta del centre tecnològic, que  proporciona avantatges disruptius per a la indústria avançada, ha guanyat en la categoria de fabricació additiva.


Els premis s’inscriuen en la JEC Composites, la fira de referència a nivell internacional en l’àmbit dels materials compòsits. La tecnologia s’ha aplicat en diversos casos d’estudi en àmbits com l’aeronàutic, l’automoció o l’esportiu.


Eurecat, ha guanyat el premi JEC World Innovation Award en la categoria de fabricació additiva, en reconeixement a la innovació que aporta, donat que permet reforçar peces fabricades per impressió 3D amb fibres contínues de carboni, multiplicant la seva resistència i reduint-ne el pes.


Segons explica el responsable del desenvolupament d’aquest nou mètode i gerent d’Eurecat Amposta, Marc Crescenti, responsable de la línia de Simulació Avançada del centre tecnològic, la tecnologia CFIP, sigles que venen de l’anglès Continuous Fibre Injection Process, “és un nou sistema de post-processat basat en injectar fibres contínues de reforç, com per exemple fibres de carboni, dins de peces fabricades per impressió 3D o altres tipus de tecnologies”.


D’acord amb Crescenti, “el fet de reforçar la peça mitjançant un post-procés i no durant el propi procés de fabricació, com fan altres tecnologies existents en el mercat, ofereix uns avantatges realment disruptius”.


Entre aquests avantatges, destaca la possibilitat de situar les fibres de reforç en totes les direccions i seguint trajectòries complexes prèviament dissenyades amb total llibertat, fet que “possibilita alinear-les en les direccions més eficients i millorar encara més les prestacions mecàniques”, afegeix.


També té la capacitat de reforçar tot tipus de materials, incloent-hi plàstics, metalls o ceràmics, “el que permet, per exemple, fabricar una peça de titani reforçada amb fibres contínues de carboni”, explica Crescenti.


A més, la tecnologia CFIP ofereix la possibilitat d’unir integralment diferents peces amb continuïtat de fibra entre elles, proporcionant unions de molt altes prestacions. D’aquesta manera, es poden obtenir estructures multi-material i multi-procés, seleccionant el material i procés més eficient segons els requeriments en cada zona de l’estructura.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari