Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Ulldecona: es reemprenen les obres del carrer major

Publicat el 15/04/2020 16:45

Ulldecona

Ahir es van reempendre les obres de remodelació del carrer Major (des de la Plaça Diputació fins a la Plaça de l’Església) a Ulldecona amb una inversió superior als 266 mil euros. Les obres segueixen els protocols de seguretat establerts en les noves mesures aprovades i publicades al BOE dins l’estat d’alarma. 


D'altra banda, continua aquests dies el repartiment de les mascaretes cosides a casa per un grup de voluntaris/ies les darreres setmanes. Les mascaretes es reparteixen pels comerços que estan oberts per tal de fer-les arribar al major nombre de veïns i veïnes. Abans d’utilitzar-les s’han de desinfectar amb vapor per les dos cares, no cal planxar. També es poden rentar amb sabó i aigua calenta a 60 graus o submergir-les 30 minuts en aigua i 25 ml de lleixiu (són 5 cullerades soperes per litre). El lleixiu ha de ser “apte per desinfectar l’aigua de beure”. Recordeu que la millor mesura de protecció és quedar-se a casa i, en cas d’haver de sortir, mantenir sempre la distància de seguretat d’un metre i mig mínim entre persones i extremar la higiene de mans.


L’Ajuntament d’Ulldecona vol agrair, així mateix, la tasca de les cosidores i també l’aportació de material sanitari per a la prevenció de contagis per coronavirus fet aquestes darreres hores per part de la Cooperativa Ganadera de Caspe - Inporba (antiga Muesa). El material, bates i altres proteccions d’ús individual, ha estat entregat per la Policia Local al CAP d’Ulldecona. 


Finalment, informar que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha comunicat  que es prorroga per un any la vigència del reconeixement i dels títols de família nombrosa i monoparental expedits a Catalunya. Es tracta dels títols que hagin caducat o caduquin entre l'1 de novembre de 2019 i el 31 de maig de 2020, i per sis mesos els que caduquin entre l'1 de juny i el 31 d'octubre de 2020. També prorroga per un any la validesa dels títols de família monoparental que hagin caducat o caduquin entre l'1 de novembre de 2019 i el 31 de maig de 2020, i per sis mesos els que caduquin entre l'1 de juny i el 31 d'octubre de 2020, expedits o renovats pel Departament. Un cop finalitzi l’estat d’alarma, les famílies tenen l'obligació de sol·licitar-ne la renovació. En el cas dels fills que durant el període de pròrroga automàtica compleixin 21 anys o més i no cursin estudis adequats a la seva edat i titulació o encaminats a obtenir un lloc de treball, o compleixin 26 anys i, en ambdós casos, no tinguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33%, no se'ls aplicarà la pròrroga dels efectes del títol en qüestió i deixaran de ser-ne beneficiaris. En el supòsit que aquest fet provoqui l'extinció del títol de família nombrosa o monoparental perquè no és aplicable a cap altra persona descendent, la pròrroga automàtica deixarà de tenir efectes i les persones beneficiàries no podran fer ús dels avantatges que ofereix el reconeixement de família nombrosa o monoparental.Dubtes sobre ajuts, tràmits o mesures derivades de la crisi sanitària COVID-19? Fes les consultes de manera gratuïta, de dilluns a diumenge de 8 a 22h, al canal de xat de #Telegram del @012 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.