Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

MESURES DE CARÀCTER SOCIAL

Publicat el 06/04/2020 11:34

El Reial Decret Llei 10/2020, de 31 de març, adopta un nou paquet de mesures de caràcter social dirigides a recolzar a treballadors, consumidors, famílies i col·lectius vulnerables, ampliant així les mesures adoptades mitjançant el Reial Decret 8/2020, de 17 de març. 


En aquest sentit, i en matèria de moratòria de deute hipotecari, l’article 19 amplia els supòsits als quals es d’aplicació la mesura per tal d’ajornar les quotes del préstec hipotecari. 


A quins tipus de supòsits és d’aplicació la mesura de moratòria de deute hipotecari? 


Al deute hipotecari contret per l’adquisició de: 


·         L’habitatge habitual.


·         Immobles afectes a l’activitat econòmica d’empresaris i professionals.


·         Habitatge no habitual en lloguer i que el deutor sigui persona física, propietari i arrendador de la mateixa, i que hagi deixat de percebre la renda del lloguer des de l’entrada en vigor de l’Estat d’Alarma.


 


Quines persones es poden acollir a les mesures acordades? 


Les mesures s’aplicaran als deutors en situació vulnerable, essent aquests els següents:


·         Situació d’atur o, al cas de empresaris o professionals, pèrdua substancial d’ingressos.


·         Aquells que el conjunt d’ingressos al mes abans de la moratòria no superi el límit de tres vegades l’IPREM (és a dir, 1.616’52 €/mes) amb els increments per tenir al seu càrrec fills, persones majors de 65 anys, persones amb discapacitat igual o superior al 33%, dependents, incapacitats, etc.


·         Quan la quota hipotecaria, despeses i subministraments bàsics sigui igual o superior al 35% dels ingressos nets de la unitat familiar.


·         Quan, conseqüència de l’emergència sanitària, la unitat familiar hagi sofert alteració significativa circumstàncies econòmiques (carrega hipotecaria sobre renda familiar s’hagi multiplicat per 1’3; o caiguda vendes 40%).


 


Quin termini hi ha per sol·licitar la mesura i acordar-la?


La sol·licitud de moratòria es pot presentar fins a 15 dies després de l’entrada en vigor del Reial Decret Llei que l’acorda i l’entitat creditícia procedirà a la seva implementació en termini màxim de 15 dies. 


Quins efectes té la moratòria? Què hi puc aconseguir?


Comporta la suspensió del deute hipotecari durant el termini estipulat i la inaplicació durant aquest termini de la clàusula de venciment anticipat.


L’entitat creditora no podrà exigir quota hipotecaria ni es meritaran interessos.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari