Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Foment demana a Sànchez una moratòria fiscal per les empreses per fer front a la crisi del Covid-19

Publicat el 19/03/2020 20:43
Foto: El presidente de Foment, Josep Sánchez Llibre, al costat de la vicepresidenta, Cinta Pascual, en una image d'arxiu quan van visitar recentment el Delta.

Sánchez Llibre insta la Moncloa a ajornar tres mesos la presentació de declaracions i autoliquidacions tributàries


La patronal Foment del Treball ha exigit per carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, una moratòria fiscal per les empreses per fer front a la caiguda d'ingressos davant la crisi del covid-19. L'organització empresarial encapçalada per Josep Sánchez Llibre demana a la Moncloa que ajorni la presentació de declaracions i autoliquidacions tributàries tres mesos. La missiva argumenta que el pla de xoc contra el coronavirus adoptat fins ara té "una molt limitada flexibilització de terminis" per a la realització de tràmits en procediments tributaris, i per a la realització de pagaments de liquidacions.


Segons la patronal, davant aquesta situació hauria d'ajornar-se tres mesos la presentació de declaracions i autoliquidacions tributàries que no es veuen afectades per la suspensió de terminis regulats en les mesures de contenció; amb independència del seu import i subjectes que la realitzin, sense interessos. Foment també considera que la quantitat ajornada hauria de poder ser fraccionada en els sis mesos següents.

 

La seva petició, diuen, pretén "afavorir, sens dubte, el manteniment de la cadena de pagaments, de la tresoreria de les empreses, de l'ocupació i del consum. I permetrà una sortida molt més accelerada de la situació quan se superi la crisi". Sánchez Llibre diu en la carta que creu que l'executiu espanyol no ha donat "cap protagonisme" a la política fiscal per aconseguir fer front a l'impacte econòmic del covid-19. A més, recorda que "els tributs, a més de ser un mitjà per recaptar ingressos públics, serveixen com a instruments de política econòmica general i per assegurar una millor distribució de la renda nacional".

 

La patronal aprofita per criticar l'"extravagància d'haver de pagar IRPF i l'Impost de Societats de l'exercici de 2019, quan l'exercici de 2020 hi haurà, en molts casos, bases imposables negatives a compensar en l'exercici de 2021 i següents. Quan en una situació excepcional com aquesta deuria -probablement- actuar-se al revés".

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari