Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Ferran Bel, cap de llista pel Congrés de Junts per Catalunya

Publicat el 21/10/2019 19:07

Ferran Bel: “Treballarem amb molta força perquè la veu de Josep Rull es pugui escoltar en la propera legislatura al Parlament espanyol”


 


 


 


 


 


 


 


Junts per Catalunya ha presentat la candidatura de les eleccions generals al Camp de Tarragona, al Baix Penedès i a les Terres de l’Ebre al Balcó del Mediterrani de Tarragona


 


 


 


 


 


 


 


Aquest matí la candidatura de Junts per Catalunya (JxCAT) ha donat a conèixer els membres de la llista a les eleccions generals. Ferran Bel, ara cap de llista pel Congrés, i Hèctor López Bofill, pel Senat, han posat de manifest la injustícia que suposa que Josep Rull no pugui encapçalar la llista de la coalició al Congrés dels Diputats. “Per nosaltres el company Rull continua sent el nostre candidat”, ha ratificat Bel. A més, ha fet referència a la passada legislatura, moment en què “un acord de la Mesa del Congrés i de la seva presidenta, Meritxell Batet, van expropiar els drets a Josep Rull, sense cap sentència que així ho establís”, ha reblat el candidat.


 


 


 


 


 


 


 


Pel que fa a la campanya electoral, el cap de llista pel Congrés ha explicat que s’emmarca en una anormalitat al país, ja que la sentència ha afectat a les llistes de Junts per Catalunya i a una altra formació política. A més, ha destacat que “ha perjudicat, de forma definitiva, a les relacions que puguin haver entre Catalunya i l’Estat espanyol”. En aquest sentit Bel ha fet referència a la incapacitat de dialogar per part del líder socialista, Pedro Sánchez, amb el president legítim de Catalunya, Quim Torra, posant èmfasi en què malgrat el discurs del govern socialista el president Torra ha rebutjat en multitud d’ocasions la violència i ha destacat el caràcter cívic i pacífic del moviment independentista.


 


 


 


 


 


 


 


En aquesta línia, el candidat ebrenc ha fet palès de la complexitat de la campanya electoral, i és que “és una campanya que no s’hauria d’haver produït”, ha sentenciat Bel, “estem aquí a causa de la incapacitat de formar govern per part dels líders de PSOE i Podemos”. En aquest sentit Bel ha argumentat que el tarannà de diàleg i pacte que existeix a Catalunya no ho fa a l’Estat espanyol, “la democràcia espanyola no ha estat mai capaç de tenir governs de coalició, i això diu molts dels partits polítics espanyols”.


 


 


 


 


 


 


 


Així mateix, Bel s’ha mostrat dolgut davant el transcurs de la campanya electoral i ha remarcat l’oportunisme de fer coincidir la sentència de l’1 d’octubre amb les eleccions a les Corts Generals. “Farem una campanya que no és la que voldríem, nosaltres hauríem d’estar centrats en la resposta a la sentència”, ha espitat el candidat ebrenc, “però algú va pensar que li interessaria convocar els comicis electorals després de la resolució de la mateixa”.


 


 


 


 


 


 


 


A més, el candidat al Congrés ha destacat que “anem a defensar els interessos de Catalunya, de les institucions catalanes i del conjunt de la ciutadania”. A Junts per Catalunya no ens diran mai “gracias por sus votos a cambio de nada”, ha manifestat Bel. Així mateix, Junts per Catalunya reivindicarà les propostes sectorials i territorials que necessita el Camp de Tarragona, el Baix Penedès i les Terres de l’Ebre, tal i com s’ha dut a terme en les darreres legislatures.


 


 


 


 


 


 


 


Pel que fa a les llistes de Junts per Catalunya són les mateixes que en els passats comicis electorals del mes d’abril. No obstant, hi ha un canvi a la candidatura al Congrés dels Diputats, vist que Eva Feijoó s’incorpora, com a número 3 en la suplència, a les files d’aquesta coalició. Així doncs, aquestes llistes són transversals, de fet la candidatura aplega diferents sensibilitats ideològiques que recullen també les inquietuds territorials, “molts dels candidats tenen experiència en l’àmbit municipal i coneixen de primera mà els problemes i les preocupacions dels ciutadans del Camp de Tarragona, el Baix Penedès i les Terres de l’Ebre”, ha afegit Bel.


 


 


 


 


 


 


 


El candidat, a més, ha volgut recordar el company injustament empresonat, Josep Rull, “treballarem amb molta força, malgrat l’Estat espanyol no ho vulgui, perquè la veu de Josep Rull es pugui escoltar en la propera legislatura al Parlament espanyol”. A la presentació, el cap de llista del Senat, Hèctor López Bofill, ha volgut ressaltar també la importància de la candidatura de Junts per Catalunya, “la nostra llista és un vot per la llibertat i en contra de la repressió, això és especialment significatiu al Senat ja que és la càmera que perpetua l’aplicació de l’article 155”, ha conclòs López Bofill.


 


 


 


 


 


 


 


Junts per Catalunya - Junts


 


 


 


 


 


 


 


Congrés de Diputats Senat


 


 


 


 


 


 


 


Ferran Bel/Hèctor López Bofill


 


 


 


 


 


 


 


Aurora Masip suplent: Teresa Moya


 


 


 


 


 


 


 


Montse Vilella suplent: Xavier Gallego


 


 


 


 


 


 


 


Esther Flubacher


 


 


 


 


 


 


 


Jordi Marlès Assumpció Castellví


 


 


 


 


 


 


 


Marc Vinya suplent: Judith Vidal


 


 


 


 


 


 


 


suplent: Rafael Serrano


 


 


 


 


 


 


 


Suplents:


 


 


 


 


 


 


 


Bàrbara Flores Anna Magrinyà


 


 


 


 


 


 


 


Ferran Bladé suplent: Josep Sancho


 


 


 


 


 


 


 


Eva Feijoó suplent: Míriam Forcadell


 


 


 


 


 


 


 


Joaquim Miralles


 


 


 


 


 


 


 


Manel Suñé


 


 


 


 


 


 


 


Lluïsa Gené


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.