Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L'ús dels drons als espais naturals del Delta de l'Ebre, a debat

Publicat el 30/05/2019 15:30

Amposta

 


 


El Parc Natural del Delta de l’Ebre i dels Ports organitzen dissabte 1 de juny una jornada informativa i de debat per difondre la normativa, les bones pràctiques i els usos i aplicacions dels drons en aquests espais naturals


 El Parc Natural del Delta de l’Ebre i el Parc Natural dels Ports organitzen el proper dissabte 1 de juny una jornada divulgativa per donar a conèixer la normativa, els usos i les bones pràctiques en la utilització de drons en aquests espais naturals, una eina cada cop més utilitzada, tant a escala professional com lúdica.

I és que els parcs naturals són un reclam per moltes de les persones usuàries d’aquesta tecnologia, per captar el paisatge, la fauna o les activitats humanes que s’hi desenvolupen. Tanmateix, es tracta d’espais fràgils que cal preservar, amb espècies i hàbitats que poden patir un impacte negatiu vinculat al soroll i la proximitat d’aquests aparells.

La jornada, que se celebrarà a la Casa de Fusta (Bassa de l’Encanyissada. Amposta) a les 10h, comptarà amb la participació de personal dels parcs, Mossos d’Esquadra i Montsià Dron Films. L’objectiu és promoure un ús responsable d’aquesta tecnologia, per tal de conservar l’entorn.

Zona d’exclusió aèria

El delta de l’Ebre és una zona d’exclusió aèria segons la normativa vigent. Així, l’ús de drons requereix l’autorització de l’òrgan gestor del Parc Natural del Delta de l’Ebre. En el cas del Parc Natural dels Ports, també s’ha de sol·licitar autorització d’acord amb Decret 148/1992 de regulació d’activitats fotogràfiques, científiques i esportives que poden afectar les espècies de fauna salvatge, entre altres normatives.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.