Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Els Agents Rurals alerten sobre el comerç d'arts il·legals per a la captura de fauna a través d'Internet

Publicat el 13/03/2019 15:08
Els Agents Rurals alerten del comerç a través d’Internet d’arts il·legals per a la captura de fauna. Recentment, el cos ha denunciat diversos proveïdors per efectuar comerç de diferents estris i arts de captura de fauna il·legals, entre les quals xarxes japoneses o invisibles, gàbies parany tipus balancí, gàbies parany tipus ballesta o paranys tipus cep. En les tasques de vigilància i inspecció, que preveu la Llei del Cos d’Agents Rurals, de policia administrativa i judicial sobre la protecció dels animals, s’han detectat anuncis, que mitjançant diferents plataformes web, oferien a la venda estris destinats a la captura d’animals prohibits per la legislació actual.

 


 

 


El cos recorda que tant la normativa europea, a través de la Directiva relativa a la conservació de les aus silvestres i la Directiva relativa a la conservació dels hàbitats naturals i de la fauna i flora silvestres, com la normativa estatal i catalana de protecció dels animals, prohibeix la tinença, utilització i comercialització de tots els procediments massius o no selectius per a la captura o mort d’animals. Així, hi és especialment prohibit el comerç i tinença, d’entre d’altres, de xarxes japoneses, paranys de tipus cep i del tipus ballesta.

 


 

 


Els Agents Rurals alerten que la compra i tinença d’estris prohibits per a la captura d’animals constitueix una infracció a la normativa de protecció dels animals que pot ser sancionada amb multes de fins a 3.000 euros. Alhora, la utilització d’aquests mètodes de captura pot ser constitutiu d’un il·lícit penal castigat amb penes de presó de fins a dos anys.

 


 

 


Els fets han estat posats en coneixement del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, competent en l’obertura dels corresponents expedients sancionadors.

 


 

 


Les actuacions de seguiment i inspecció del comerç d’animals, cada vegada més estès a través de mitjans electrònics, és una de les tasques que habitualment realitza el Cos d’Agents Rurals, emmarcades en la protecció de la fauna.

Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.