Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Xavier Prats, alt funcionari de la CE, és investit doctor honoris causa per la URV

Publicat el 08/02/2019 17:34
L'alt funcionari tarragoní de la Comissió Europea (CE), Xavier Prats, ha estat investit aquest divendres doctor honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili (URV). Prats és actualment assessor especial de Teach For All, una organització global sense ànim de lucre per ampliar oportunitats educatives arreu del món. A la CE, fins al setembre de 2018, va ocupar diversos càrrecs de director general, de Salut Pública i Seguretat Alimentària (2015-2018), d'Educació i Cultura (2011-2015) i de Treball (2007-2010). El nou honoris causa ha fet un al·legat per transformar el projecte d'integració europea a través de l'educació, la qual ha defensat que ha d'evolucionar i convertir-se en "una subscripció vitalícia amb accés al coneixement universitari".


Prats ha defensat que l'educació ha de canviar "tal i com la coneixem" i ha de combinar la ciència, les humanitats i les arts, "per desenvolupar productes que es necessitaran en el futur per afrontar la diversitat" i per facilitar als estudiants una adaptació "al canvi permanent". "El professorat no ha de ser de transmissor d'informació, sinó que ha d'inculcar el pensament crític i el pensament estratègic per combinar diferents informacions, entendre altres disciplines i distingir l'important de l’efímer", ha demanat. 

Xavier Prats, nascut a Tarragona, és llicenciat en Sociologia per la Universidad Complutense de Madrid, i va fer la carrera de Cooperació de Desenvolupament del Centre Internacional des Hautes Études Méditerranéennes de París i la carrera d'Estudis Europeus del College of Europe de Bruges, Bèlgica.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.