Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Calvet anuncia una reunió entre Govern, ens locals i promotors per l’abocador de Riba-roja

Publicat el 03/01/2019 09:41

Tortosa

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat que aquest mes es convocarà una reunió sobre la construcció d’un abocador de residus a Riba-roja d’Ebre (Ribera d’Ebre) amb els ens locals, l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i l’empresa promotora. Després que la majoria d’alcaldes de la comarca hagin demanat la paralització, Calvet ha recordat que el projecte es remunta al 2008 i ha seguit “amb normalitat totes les tramitacions burocràtiques i administratives”. Malgrat tot, el Govern està disposat a atendre “l’alarma” que s’ha generat al territori i s’obre a "replantejar o actualitzar" el dipòsit de residus industrials no perillosos.


Calvet ha subratllat que el procediment “s’ha fet amb informacions públiques que no han tingut al·legacions de pes, però quan el projecte s’ha trobat en la fase d’implantació, en fase de llicència municipal, ara sembla que s’ha aixecat l’alarma al territori”. Per aquest motiu, el conseller ha explicat que aquest gener faran una reunió entre les autoritats locals de la Ribera d’Ebre i Riba-roja, l’autoritat ambiental, a través de l’Agència de Residus de Catalunya, i l’empresa promotora.

Reducció del cabal del transvasament de l’Ebre

D’altra banda, el conseller s’ha reunit amb l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i l’ha presentat com a nova presidenta del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT). Calvet ha admès la importància de la “presidència ebrenca” per tal de poder tenir “una estructura de governança del CAT més vinculada a l’actiu del riu”. En aquest sentit, el conseller ha obert la porta a reduir el cabal del transvasament d’aigua de l’Ebre al Camp de Tarragona, atès que la indústria ha reduït la demanda gràcies a l’impuls de sistemes de reutilització. De fet, Calvet ha dit que el Govern vol estendre aquest model a altres indrets, com l’àrea metropolitana de Barcelona a través del transvasament del Ter i del Llobregat. 

Pla per millorar el centre històric de Tortosa

D’altra banda, el conseller ha anunciat un acord amb l’Ajuntament de Tortosa per revitalitzar el nucli històric. El pla, que vol donar continuïtat a la Llei de barris, farà una diagnosi de l’estructura de la propietat del centre de la ciutat, i permetrà intervenir en les Inspeccions Tècniques dels Edificis i en possibles adquisicions i enderrocs. Aquest mes es farà una primera reunió tècnica d’avaluació entre l’Agència de l’Habitatge i els serveis tècnics de l’Ajuntament, i posteriorment es concretaran les inversions. L’anunci arriba després que el 25 de desembre passat s’ensorrés un habitatge al casc històric de Tortosa -el quart des de l’octubre


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.