Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

La Comunitat de Regants de Riudecanyes invertirà 700.000 euros en la millora del sistema en els pròxims tres anys

Publicat el 04/12/2018 11:14
La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes ha donat llum verda a la millora del sistema que gestiona, amb una injecció de 700.000 euros. Així es va aprovar en l'assemblea general, celebrada el passat 30 de novembre. La inversió es destinarà a diverses actuacions per a la renovació de la xarxa i a l'aplicació de sistemes d'automatització amb l'objectiu de millorar tant l'eficiència en el consum de l'aigua, com en el control i la gestió del recurs hídric que distribueix als usuaris membres de la comunitat. També es faran actuacions de neteja i millora de l'assut del canal que permet la captació d'aigua per transferir-la a l'embassament de Riudecanyes i que està situat a 1,5 km, aigües avall, de la presa de Siurana.


Des de la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes es recorda que s'han fet unes inversions de més de 15 milions d'euros en els darrers vint anys, destinades a implementar millores en la xarxa de distribució d'aigua per millorar l'eficiència del sistema i afavorir l'estalvi d'aigua.

La Comunitat de Regants, a favor de la Taula del Siurana-Riudecanyes

D'altra banda, la junta va aprofitar l'assemblea general per donar a conèixer als membres de la comunitat la convocatòria d'aquest dimecres, per part de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, de la constitució de la Taula del Siurana-Riudecanyes, en la qual la comunitat hi serà representada com a membre permanent. 

L'assemblea va acceptar aquesta participació i va acordar que qualsevol resolució de la taula que afecti directament als interessos de la comunitat, haurà de ser referendada per l'assemblea general. Els membres de la junta es van mostrar favorables a l'entesa i la cooperació entre comarques i territoris, reiterant que "sempre ha estat així", com ho demostra el conveni de cooperació amb la Mancomunitat TOPOGRAPO el 2001. 

La junta constatà la necessitat de la participació de totes les parts implicades, per tal que tots els punts de vista s'exposin a la taula i permetin arribar "a una solució sostenible des del punt de vista jurídic, mediambiental, econòmic i social", exposa a través d'un comunicat, emès aquest dimarts.

Sobre la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes

La Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes és una corporació de dret públic, constituïda l'any 1904 i adscrita a l'Agència Catalana de l'Aigua, que gestiona les infraestructures i els usos de l'aigua, d'acord amb els drets adquirits pels seus membres, del sistema Siurana-Riudecanyes. La comunitat agrupa a 2.000 famílies del Baix Camp, dedicats fonamentalment als cultius de l'avellana i l'olivera i subministra aigua de boca als municipis de Reus i altres dins l'àrea de la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.