Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Impulsen al Montsià un projecte per formar 60 joves en empreses de la comarca

Publicat el 28/11/2018 16:48

AlcanarAmpostaUlldecona

Un acord signat entre els ajuntaments d’Amposta, Ulldecona, el Consell Comarcal del Montsià i la Mancomunitat de la Taula del Sénia permetrà desenvolupar un projecte per uns 60 joves menors de 30 anys de la comarca. Gràcies a una subvenció de 230.000 euros del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), els ens locals posaran en marxa el batejat com a ‘Projecte Singulars’. En la primera fase, es buscaran els 60 joves participants, s’estudiaran les seves necessitats i se’ls assignarà grups de formació especialitzada. Un cop superada aquesta fase, se’ls derivarà a empreses de la comarca que s’han prestat a col·laborar en el projecte per completar la formació i, així, possibilitar la seva inserció al món laboral.

 
Tot i que els participants en el projecte podran tenir un mínim de setze anys, està destinat prioritàriament a joves de divuit anys en endavant i que, preferiblement, hagin finalitzat la seva formació i estiguin a l’atur. Se'ls prestarà assessorament, reforç i acompanyament per accedir al món laboral. La gran novetat d’aquesta iniciativa, però, segons han subratllat alcaldes i responsables dels ens participants, és la possibilitat de que els ens locals treballin en xarxa a partir d'una visió conjunta de territori. “Que qualsevol jove que es dirigeixi al servei d’ocupació o assessorament laboral del seu ajuntament sigui derivat, si s'hi pot acollir, a aquest programa", ha apuntat l'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura. "Superem els límits de les fronteres municipals que servien de marc per a les polítiques actives d'ocupació", ha resumit.

Una part recursos que hi destina el SOC servirà per contractar monitors que gestionaran els diferents grups especialitzats de formació. Tot i que dos d'aquests grups s'ubicaran a Amposta –gestionats, respectivament, per ajuntament i consell-, un a Ulldecona –consistori- i un altre a Alcanar –a càrrec de la Mancomunitat de la Taula del Sénia- l'àmbit del programa abasta tots els municipis de la comarca. "Segons la formació que vulgui, anirà a un lloc concret", ha indicat la gerent de la Mancomunitat, Tere Adell. Cada entitat s'especialitzarà en àmbits diferents, com gastronomia o sector alimentari, entre d'altres. Un cop superat aquest procés, els joves seran derivats per completar la formació dins de les empreses col·laboradores.

Segons ha precisat la presidenta del Consell Comarcal del Montsià, Maria Carme Navarro, la voluntat és seleccionar preferentment empreses que treballin dins de l'economia verda i circular. La formació al mateix lloc ha de permetre, assegura, conèixer les dinàmiques productives pròpies i facilitar que s'hi puguin acabar quedant. 
Per la seva banda, l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha qualificat d'històrica la signatura de l'acord per impulsar el projecte, en la línia de sumar voluntats en l'àmbit comarcal, "Som el suficientment petits per treballar així aquestes polítiques i que tinguin èxit", ha apuntat. L'alcalde ampostí ha remarcat el nivell de creixement de la comarca durant els últims mesos que, referint-se a les dades fetes públiques pel BBVA, situava el Montsià com l'única dins de les Terres de l'Ebre amb un creixement superior a la mitjana catalana, concretament un 3,5%.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.