Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Alerta del Pla INUNCAT per la previsió de precipitacions intenses a les Terres de l'Ebre

Publicat el 18/10/2018 14:47

Ulldecona

Aquest nou episodi de pluges començarà aquesta tarda/vespre i s’allargaran durant tota la nit i demà al matí


Demà al matí s’espera que sigui el moment més crític de l’episodi ja que coincidir l’acumulació de pluja amb la intensitat de la mateixa


Les tempestes es mantindran durant hores i podran deixar acumulacions d’aigua importants amb valors de fins a 100 l/m2


Protecció Civil recomana extremar les precaucions a la zona del massís dels Ports i a l’entorn de rius i rieres, així com evitar passar per zones inundables


 Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT per les pluges previstes a partir d’aquest vespre i fins demà al matí sobretot al sud de Catalunya.


El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que des de la tarda d’avui fins el vespre de demà es podran acumular més de 100 l/m2 en 24 hores al terç sud de Catalunya, especialment a les comarques del Baix Ebre i el Montsià, tot i que podria desplaçar-se fins el Tarragonès.


D’altra banda, les pluges podran ser intenses i superar els 20mm en 30 minuts des d’aquest vespre fins la tarda de dissabte a les comarques de les Terres de L’Ebre, sobretot al Baix Ebre i Montsià, i les del litoral i prelitoral de Tarragona i sud de Barcelona.


Davant d’aquest episodi de precipitacions, Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar les precaucions en les activitats a l’aire lliure a l’entorn del massís dels Ports, on els barrancs, rius i rieres poden portar aigua abundant de forma sobtada i convertir-se en una zona extremadament perillosa.


De la mateixa manera i de forma genèrica, Protecció Civil aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. No deixeu els cotxes aparcats en zones inundables o torrents secs. Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius. Qui condueixi de matinada ha d’evitar vies secundàries, especialment si són a prop de rius, rieres i zones inundables. En els àmbits urbans com la Sènia i Ulldecona entre d’altres, les precipitacions poden provocar inundacions en baixos i soterranis. En aquests casos, cal que prevegeu mesures de protecció. 


 


 


 


 


 


 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.