Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Ermites i santuaris singulars del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, protagonistes d'una nova publicació de la Diputació de Tarragona

Publicat el 27/09/2018 13:16

El llibre és el 18è volum del Programa Difusió Cultural, i forma part de la Biblioteca Ramon Berenguer IV de la institució


Ermites i santuaris construïts al capdamunt de turons, en llocs encinglerats, a tocar de la costa, a la vora de rius i fons, on antigament hi havien hagut boscos o en llocs de pastura... El llibre Ermites i santuaris singulars de la demarcació de Tarragona recull cinquanta temples del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre que destaquen pel seu emplaçament geogràfic, però també pel seu valor artístic i patrimonial, fet que les converteixen en símbols identitaris de la població. La publicació, editada per la Diputació de Tarragona, és el 18è volum del Programa Difusió Cultural, i forma part de la Biblioteca Ramon Berenguer IV de la institució.


El llibre fa un recorregut per una cinquantena d'aquests edificis i n'explica les seves particularitats; de cada ermita o santuaris hi ha una petita ressenya històrica i una descripció dels principals elements artístics, arquitectònics i constructius, la cronologia constructiva i l'estil artístic al qual pertany, així com fotografies de cada temple. La informació es presenta, al llarg de 162 pàgines, per comarques, seguint un ordre cronològic: del més antic al més recent.


El volum, obra de Domènec Ribes i Mateu, forma part del Programa Difusió Cultural i com a tal, contribueix a la valoració i divulgació de la riquesa patrimonial del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. El llibre forma part de la Biblioteca Ramon Berenguer IV (www.dipta.cat/RBIV) que conté la biblioteca virtual de la Diputació i és l'aparador de les publicacions del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.