Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

A Cel Obert: Nous espais històrics d'alt valor patrimonial de Tortosa acolliran les intervencions efímeres

Publicat el 25/09/2018 10:11

Tortosa

Del 5 al 7 d'octubre l'Ajuntament de Tortosa celebrarà una nova edició del festival d'intervencions efímeres A Cel Obert. Aquesta serà la cinquena edició d'A Cel Obert, un festival que converteix diversos espais històrics i d'alt valor patrimonial de Tortosa en escenaris de creacions artístiques, al mateix temps que en reivindica el patrimoni arquitectònic i apropa l'art efímer a tots els públics. Aquest dilluns la regidora de Cultura, Dolors Queralt; la responsable de l'àrea de Cultura, Maria José Bel; i una de les impulsores del festival, Cristina Bestratén, han presentat la nova edició que té com a temàtica el moviment.

La regidora de Cultura, Dolors Queralt, ha assegurat que aquest festival arriba a la cinquena edició sent una proposta consolidada de portes endins de la ciutat però també a nivell internacional. Queralt també ha destacat el caràcter divulgatiu i pedagògic que també té el certamen i que implica els xiquets i xiquetes de primària i secundària de la ciutat en l'art efímer.

En les quatre edicions celebrades, s'han presentat a la convocatòria 283 propostes de més de 500 artistes provinents de 14 països diferents. Hi han participat al festival 1.700 alumnes i 26 equips d'artistes de tot tipus, que han portat a milers de visitants a passejar pel nucli antic de la ciutat per descobrir les seves obres efímeres i redescobrir fins a 10 espais històrics de gran riquesa patrimonial.

En aquesta cinquena edició es podran visitar nou instal·lacions, totes inspirades en la temàtica d'enguany, el moviment. D'aquestes nou obres, cinc va ser seleccionades per convocatòria (se'n van presentar 98), i la resta són artistes invitats i col·laboracions. Es podran trobar als següents espais: pati del Museu de Tortosa, pati del Palau Montagut, passatge Franquet, pati del Palau Despuig, pati del Reial Monestir de la Puríssima Concepció Victòria, pati de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Tortosa, pati de Sant Jordi i Sant Domènec, pati de Sant Jaume i Sant Maties i claustre de l'edifici de la Immaculada (Espai Immart, EMD de Jesús).


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.