Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Alcanar inicia els tràmits per declarar bé cultural d'interès local els elements defensius de la Guerra Civil

Publicat el 06/09/2018 09:49

Alcanar

Un estudi apunta a la necessitat de protegir el patrimoniL'Ajuntament d'Alcanar (Montsià) ha iniciat un expedient per aconseguir la declaració dels elements del patrimoni local de la Guerra Civil com a bé cultural d'interès local i, en conseqüència, la seua inclusió en el catàleg del patrimoni cultural català. "Aquest patrimoni material té un gran valor perquè és una garantia de la memòria democràtica del país, i també un actiu cultural amb un gran potencial d'interès turístic", explica Ivette Fibla, regidora d'Urbanisme, Patrimoni i Ordenació del Patrimoni. En aquest sentit, l'Ajuntament va encarregar a l'arqueòleg i historiador local Damià Griñó un estudi sobre aquests elements, el qual apunta a la necessitat de dur a terme accions per a protegir-los.La situació dels elements defensius és variada. N'hi ha alguns de situats en zones de domini públic i d'altres en finques privades, amb diferents qualificacions urbanístiques: sòl no urbanitzable, urbanitzable i urbà. Per aquest motiu, s'ha suspès la tramitació de les llicències urbanístiques o de parcel·lació en els immobles afectats durant els pròxims divuit mesos, el termini màxim de resolució de l'expedient.

Cal recordar que l'any 2012 l'Ajuntament ja va iniciar l'expedient, però finalment no es va aprovar la declaració de bé cultural d'interès local per la dilatació del procés administratiu.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.