Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Tortosa estrena una app per pagar la zona blava

Publicat el 05/09/2018 13:35

Tortosa

La nova aplicació es troba disponible a partir d'avui mateix, i permet pagar només pel temps exacte de l'estada del vehicle aparcat al carrer.

'Alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el regidor de Noves Tecnologies, Emili Lehmann, han presentat aquest matí la nova aplicació municipal que permetrà agilitzar el procés de pagament a la zona blava sense haver de passar pel parquímetre. Aquesta nova app disposa d'un geolocalitzador i de sistema de pagament per targeta prèviament registrada per l'usuari, el qual abonarà al final de l'estada del vehicle aparcat al carrer estrictament el temps real que s'hi ha estat. Aquest servei es troba disponible a partir d'avui mateix i es pot utilitzar a les zones blaves de tota la ciutat, amb el mateix límit d'estacionament existent fins ara de dues hores. L'aplicació funciona tant amb sistema Android com IOS.

"Avui presentem aquesta nova app - ha explicat Roigé- que permetrà una millora del que és la gestió de la zona blava i també ens permetrà anar avançant cap a la SmartCity, que és un dels nostres objectius per poder anar fixant totes aquestes noves tecnologies i facilitar les gestions al dia a dia del municipi".

L'aplicació, desenvolupada per Estudio Génesis, la mateixa empresa que ho ha fet per altres ajuntaments com Reus o Cambrils, és de propietat i gestió municipals, "la qual cosa -ha seguit l'alcaldessa- permet no haver d'aplicar un sobrecost a l'hora d'estacionar com passa en altres municipis que tenen una concessió privada de l'estacionament". Roigé, finalment, ha volgut destacar l'estalvi de temps que ofereix l'ús de l'app, i ha remarcat que, a l'abonar al moment de llevar el vehicle, no es pagarà més que el temps real que s'haurà consumit a l'aparcament: "el sistema computa exactament al minut el temps que s'hi ha estat, sense haver de pagar prèviament amb monedes que cal portar al damunt ni estar pendent del tiquet". L'app permet sol·licitar, així mateix, un tiquet virtual que ens arribarà al mòbil, i les seves tarifes són les mateixes que s'apliquen amb l'ús convencional del parquímetre.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.