Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El mòbil dels terroristes trobat a Alcanar constata cerques sobre objectius on atemptar

Publicat el 08/08/2018 15:24

Alcanar

Els terroristes del 17-A van buscar 'Sagradafamilia 2017' fins a 43 vegades i 'Sagrada família metro station' 38 cops.

Entre els informes que apareixen al sumari dels atemptats terroristes a Barcelona i Cambrils n'hi ha un dels Mossos d'Esquadra que resulta rellevant per saber els possibles objectius que s'havia fixat la cèl·lula jihadista. Fa referència al buidatge d'un mòbil que es va trobar entre les ruïnes de l'explosió d'Alcanar. El terminal s'havia activat tot just l'11 de juliol. S'havia donat un nom fals a l'hora de comprar-lo, si bé qui el va rebre a casa va ser Mohamed Hichamy, un dels integrants de la cèl·lula. Gràcies al buidatge del terminal, els Mossos d'Esquadra han pogut accedir a les cerques d'Internet que es van fer a través d'aquest mòbil.


Subratllen que hi havia "contínues recerques sobre mètodes per atemptar" com ara verins o explosius, així com "els possibles objectius dels atemptats" a discoteques, festivals, esdeveniments esportius o monuments. Entre aquests, com ja és conegut, s'hi trobava la Sagrada Família. El dia 8 d'agost, els jihadistes van buscar 'Sagrada familia 2017' fins a 43 vegades en tan sols 25 minuts i 'Sagrada família metro station' fins a 38 cops en només dotze minuts. Tot i això, aquell dia, la cèl·lula també va buscar altres possibles escenaris on atemptar. I aquí és on apareixen discoteques i sales de festes.


Els Mossos posen l'accent en què els jihadistes van buscar l'aforament de la discoteca Colossos de Lloret de Mar (Selva), on hi caben fins a 1.800 persones, així com l'estadi de l'Espanyol i el de Montilivi.
"És rellevant aquesta consulta, perquè té un aforament molt alt", diu l'informe, que el compara amb el de la sala Bataclan de París (on hi caben 1.500 persones, i que va patir un atemptat el gener del 2015). Segons els Mossos, la discoteca Colossos seria "un objectiu vàlid contra el qual atacar" pel mateix motiu que el de la sala de París. "Com a crítica cap a la manera de viure occidental, que mitjançant la música i els espectacles distreuen els musulmans de les seves veritables preocupacions com a musulmans", recull la policia.

Posteriorment, el 12 d'agost, la cèl·lula jihadista va obrir el ventall de possibles objectius. Aquell dia, des del telèfon localitzat a Alcanar, es van buscar sales de festes de Barcelona (Razzmatazz, Bagdad, Pachà) i també dues recerques generals sobre discoteques d'ambient de Sitges. "Objectius que estarien plenament en la línia de les directrius del DAESH", recull l'informe dels Mossos.


De l'anàlisi del telèfon, els Mossos també n'extreuen que els jihadistes van buscar "una nova tipologia d'objectius": els camps de futbol de primera divisió. A més del Camp Nou, també hi apareixen l'estadi de l'Espanyol i el de Montilivi (on juga el Girona FC). "Òbviament, la repercussió més gran i el nombre més gran de víctimes s'aconseguirien al Camp Nou", recull l'informe pericial.

El 13 d'agost, un dia després, des del telèfon es van fer noves cerques. En aquest cas, de festivals de música. Aquí hi apareix el 'Rototom Sunsplash European Reggae Festival' de Benicàssim i també les carpes d'aquesta localitat valenciana. Els Mossos destaquen al seu informe que entre Alcanar i la població "només hi ha 76 quilòmetres" fet que "facilita poder portar qualsevol mena de furgoneta amb explosius fins allà".

Aquell dia, també es van fer altres cerques com 'agenda concerts barcelona', 'festa major Sitges 2017' o bé 'festa major Sitges les barranques', que segons la policia "redunden sobre el mateix tipus d'objectius".


 


 


 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.