Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Les Terres de l'Ebre estrena un club per fomentar la integració social de persones amb malalties mentals

Publicat el 06/07/2018 16:51

Amposta

El conseller El Homrani inaugura a Amposta el nou centre social que reclamava el territori des de feia una dècada

Les Terres de l'Ebre ja no és l'únic territori el país sense un centre social per a persones amb malalties mentals. El conseller d'Afers Socials, Treball i Famílies, Chakir El Homrani, ha inaugurat el nou centre, ubicat a Amposta, on els usuaris poden compartir tallers, activitats, sortides i totes aquelles propostes que ells mateixos impulsin, amb l'objectiu de "fomentar la seva integració social i comunitària". 

Té una capacitat màxima de 30 persones per activitat i ja n'hi ha una vintena d'apuntades. Un dels requisits és que la malaltia mental que pateixen estigui en un període d'estabilització perquè no pateixin cap descompensació. El Homrani ha apuntat que es culmina una aposta ferma i es tanca "una assignatura pendent amb les Terres de l'Ebre" i una "anomalia", que la consellera destituïda i empresonada, Dolors Bassa, va abordar decididament amb l'Ajuntament d'Amposta.

Anna Beltri, coordinadora del Club Social de les Terres de l'Ebre, ha explicat que el Club acollirà persones majors d'edat, amb malalties mentals estabilitzades, que resideixin a Catalunya. El centre impulsa tallers interns i externs dedicats per fomentar la seva integració social i comunitària, per oferir-los un grup de companys amb qui es puguin relacionar, "per aconseguir una integració plena i que no se sentin discriminats". Per exemple, es crearan tallers de cinefòrum, jocs, relaxació o es faran sortides culturals i trobades amb altres entitats de la ciutat. "Hem de fer-nos visibles i que ens coneguin", ha remarcat Beltri. A més a més, hi hauran activitats "autogestionades", escollides per ells mateixos. "Perquè volem que tinguin veu, s'empoderin i siguin protagonistes d'aquesta inclusió social i decideixin sobre la seva vida", ha destacat la coordinadora.


El conseller El Homrani ha apuntat que el club era una assignatura pendent amb les Terres de l'Ebre on poder donar resposta a persones en situacions de salut mental que feia molt temps que s'havia d'abordar com va fer la consellera Bassa. L'alcalde Adam Tomàs ha recordat que el club estava programat des de 2008 i que amb al seva inauguració "es tanca un cercle". "No pot ser que la generalitat aporti 60.000 euros per tirar endavant el servei, que hi hagi una entitat del tercer sector disposada a fer-ho i que l'ajuntament, per no posar 10.000 pel lloguer, eviti que el territori disposi del centre", ha apuntat Tomàs.


 


 


IMATGE: Foto de família amb el conseller d'Afers Socials, Chakir el Homrani, en la inauguració del Club Social de les Terres de l'Ebre. 


 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.