Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Trens Dignes creu que l'Ebre ha de defensar les seves necessitats ferroviàries

Publicat el 04/07/2018 13:30

L' Aldea

La plataforma insisteix que cal reforçar l'estació de l'Aldea amb connexions amb autobusos.

La plataforma Trens Dignes recorda als representants polítics de les Terres de l'Ebre que comença a ser "urgent" que acordin i defensin quina és la planificació ferroviària, les parades i les freqüències i els destins de l'R16, que necessita el territori, abans que no vingui imposada des de fora quan es posi en marxa el desdoblament de via entre Vandellòs i Tarragona.La plataforma reclama que els canvis per convertir, d'una vegada per totes, l'estació central de l'Aldea, en una estació intermodal, amb parada per a busos integrada i un aparcament digne per a vehicles privats. El portaveu Josep Casadó ha remarcat que "és molt urgent que es posin mans a l'obra" a través de la Taula de Mobilitat, un organisme que només s'ha reunit per constituir-se, "una entitat inútil que només ha posat un tap i ha impossibilitat cap tipus d'avenç".La plataforma defensa que la Taula de Mobilitat (TM) es podria posar a treballar encara que no tingui nomenat el càrrec que exerceix la figura de president, és a dir, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre. "Ja no hi és el 155 i que no hi hagi president no vol dir que no es pugui reunir la taula", han insistit. "Si no tenim delegat perquè no li dóna la gana a la Generalitat", ha afegit.

Casadó ha apuntat que "d'aquí a quatre dies", Adif marcarà les freqüències i els trens que passaran per la nova via sense haver tingut en compte cap reclamació territorial des de l'Ebre, prioritzant les peticions del Camp de Tarragona i sense descartar que un tram de via del litoral quedi anul·lada i es desmantelli. Anar de l'Ebre a PortAventura pot comportar haver d'arribar fins a Tarragona i retornar cap al sud amb un altre tren. "La desconnexió pot arribar en qualsevol moment i quan s'imposin les freqüències ja no serem a temps per canviar les coses ni reclamar res", ha insistit el portaveu de Trens Dignes.

La plataforma segueix predisposada a col·laborar amb la TM de les Terres de l'Ebre, aportant la informació de la qual disposen o per fer-hi propostes. "Que facin el favor de reunir-se i si la Taula no funciona, tornem enrere i reclamem una ATM (Autoritat del Territorial de Mobilitat)", han defensat. De fet, aquests organismes, que existeixen a totes les demarcacions excepte les Terres de l'Ebre, han seguit treballant, planificant horaris i fent propostes, malgrat el 155 i la paràlisi executiva del Govern, ja que estan formades per representants territorials i locals. De fet, la TM ebrenca ha estat qualificada pels portaveus de la plataforma de "nyap", de "tap" i "d'entitat inútil" que ha impossibilitat cap tipus d'avenç i de treball malgrat farà un any que es va constituir. "Si l'han muntat per desactivar-nos, no ha funcionat", ha apuntat el portaveu Wifredo Miró.


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.