Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El Parc Natural del Delta de l'Ebre explica les bones pràctiques per evitar molèsties a la fauna

Publicat el 01/06/2018 15:37

La principal directriu és cessar l'activitat immediatament si s'observen molèsties a la fauna.  

El vol de drons pot afectar les aus i els mamífers dels parcs naturals dels Ports i del delta de l'Ebre. Aquest matí, a la Casa de Fusta, s'ha impartit un curs formatiu sobre les normatives que regulen aquesta pràctica, en la seva vessant lúdica i en la professional, però també s'ha fet incís en les bones pràctiques que cal seguir quan es disposa d'autorització per fer-los servir en espais protegits com els parcs naturals.Assumir-les i integrar-les en l'activitat pot evitar situacions d'estrès i destorb per als animals, com per exemple, quan les aus nidifiquen. En cas d'observar molèsties a la fauna, cal cessar l'activitat immediatament. El contingut de la jornada divulgativa que s'ha impartit aquest divendres es pot consultar a la web del Parc Natural.Agents Rurals, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil vetllen perquè es compleixi la normativa d'ús d'aquests aparells. En cas d'incompliment, les sancions les imposa l'Agència Estatal de Seguretat Aèria i poden ser elevades, en alguns casos de més de 100.000 euros.En la jornada divulgativa que s'ha impartit aquest divendres a la Casa de Fusta del Parc Natural del Delta de l'Ebre s'ha incidit en evitar que quan s'usa un dron, al Delta o als Ports, el pilot l'apropi, segueixi i molesti els animals salvatges o es posi en perill a terceres persones. A part dels perills per col·lisió, els ocells quan veuen un artefacte que els sobrevola poden demostrar comportaments de pànic i/o abandonar la colònia de reproducció, perdent les futures cries.

De fet, es disposa de diversos estudis que confirmen l'afectació en diverses espècies d'aus i mamífers que s'estressen pel soroll que genera l'hèlix dels drons o per la proximitat excessiva als aparells. Entre les amenaces, els aparells poden impactar directament contra els animals, o provocar-los la immobilització per la por que poden experimentar, així com l'augment del ritme cardíac.


 


IMATGE: Jornada formativa de bones pràctiques d'ús de drons al Delta de l'Ebre, 1 de juny 2018. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.