Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Territori licita la primera fase de la futura variant de la C-34 de Gandesa per 2,7 MEUR

Publicat el 30/05/2018 11:19

Gandesa

L'obra començarà a la tardor i preveu la construcció d'una rotonda i el condicionament d'un tram de l'actual carretera.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha impulsat la licitació de les obres de millora de la C-43 a Gandesa que suposen la primera fase de la futura variant amb què es preveu evitar el pas del trànsit pel nucli urbà de la capital de la Terra Alta. Per un import de 2,7 milions d'euros, es preveu la construcció d'una rotonda al sud de Gandesa, el condicionament i millora de traçat d'un tram d'uns 900 metres de la carretera i el reforçament del ferm en un tram de la travessera urbana d'1,2 quilòmetres de longitud.Els treballs començaran la tardor i tenen un termini d'execució previst de 6 mesos. El projecte constructiu de la segona fase d'aquesta variant, que unirà la C-43 amb l'N-420 sense creuar el nucli urbà, està en redacció. La inversió prevista per construir-la és d'11 milions d'euros, aproximadament.Les obres que s'inclouen en aquesta primera licitació són, en primer lloc, una rotonda que suposarà en el punt d'inici de la futura variant i que se situarà al quilòmetre 12,2 de la C-43. El giratori tindrà un diàmetre exterior de 50 metres, amb una calçada anular de 8 metres, un voral exterior d'1 metre i un voral interior de mig metre. L'illot central es formarà una gorgera de 2 metres d'amplada. Tindrà dos ramals de continuïtat de la C-43, un tercer on se situarà l'inici de la futura variant, i un quart servirà d'inici d'una futura connexió amb el polígon industrial La Plana.

Per altra banda, es condicionarà i millorarà el traçat en un tram d'uns 650 metres abans de la futura rotonda, el conegut com revolt del coll de la Font, així com un tram de 230 metres a partir de la rotonda i cap al nucli urbà de Gandesa. En el primer tram s'implantarà un separador de fluxos d'1 metre d'amplada amb carrils de 3,25 metres i, en el segon tram es condicionaran carrils de 3,5 metres d'ample. El voral serà d'1 metre d'amplada en tota la longitud del traçat. Finalment, s'executarà una millora del ferm a tota la travessera urbana.


 


 


IMATGE: Cua de vehicles a Gandesa, arxiu. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.