Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Serveis i indústria impulsen un creixement "rècord" de l'ocupació a les Terres de l'Ebre

Publicat el 29/05/2018 13:41

Flix

El Butlletí d'Anàlisi de la Conjuntura de la URV xifra en un 6,2% l'augment dels afiliats a la Seguretat Social.

Les activitats de serveis i industrials han arrossegat l'ocupació a les Terres de l'Ebre durant el primer trimestre de 2018 a un increment del 6,2%, un percentatge per sobre de la mitjana catalana per tercer cop consecutiu i una xifra "rècord", segons els autors del Butlletí d'Anàlisi de la Conjuntura Local de la URV.En xifres absolutes, durant els tres primers mesos d'enguany s'han registrat 3.030 nous afiliats a la Seguretat Social que el mateix període anterior. Arribant a les 52.180 persones en total. "Es tracta del valor més elevat registrat en un primer trimestre" des que la Càtedra d'Economia Local i Regional de la URV analitza l'economia del territori, segons el seu director, Juan Antonio Duro.No només això: per tercer trimestre consecutiu, aquest increment supera el de la mitjana catalana. Bona part d'aquesta tendència, ha afegit Duro, s'explica pel creixement del sector serveis, amb una evolució interanual rècord del 8%, i també de la indústria, amb un ritme interanual del 4% i 4,4% més que el mateix període de 2017. En menor mesura ha contribuït a l'increment de l'ocupació al territori la construcció, amb 2,1% més, i de forma molt més modesta el sector primari, amb 0,1% respecte del primer trimestre de fa un any.

Des de la perspectiva territorial, totes les comarques tenen una evolució positiva interanual. Amb tot, el Baix Ebre, amb un augment del 8,1% encapçala la llista de forma destacada, seguida del Montsià 5,3%-, la Terra Alta 4,9%- i la Ribera d'Ebre 1,3%-. En aquest últim cas, un reduït increment que podria estar relacionat amb els acomiadaments pel tancament de la producció de clor a la fàbrica d'Ercros a Flix.


 


 


IMATGE: Juan Antonio Duro, director de la Càtedra d'Economia local i Regional de la URV, arxiu. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.