Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Un mariscador furtiu i un restaurant denunciats per comercialitzar marisc sense control al Montsià

Publicat el 16/05/2018 17:49

Alcanar

Els Mossos d'Esquadra van comissar cinc quilos de caixetes que no disposaven de cap document de traçabilitat.  

Un mariscador furtiu i un establiment de restauració de les Cases d'Alcanar (Montsià) han estat denunciats pels Mossos d'Esquadra per comercialitzar marisc sense cap tipus de control. Els agents van comissar cinc quilos de l'espècie Arca Noe, més coneguda popularment com a caixeta, en veure que el marisc anava destinat al consum humà sense haver estat depurat i que no disposava de cap document de traçabilitat que identifiqués el seu origen, de manera que no es podien garantir les condicions higiènic-sanitàries exigides per al seu consum.


L'home va ser denunciat per infraccions greus, que poden comportar sancions de 301 euros a 60.000 euros, perquè no complia amb els requisits per poder fer activitats d'extracció de marisc. L'establiment també va ser denunciat pel comerç d'espècies sense etiquetar i per no acreditar que el marisc fos apte pel seu consum.


L'home, que no disposava de llicència de mariscador, no estava donat d'alta al règim d'autònom i tampoc era membre de cap confraria de pescadors, va ser interceptat quan lliurava dos quilos de caixetes a un restaurant de Les Cases d'Alcanar. Al vehicle del venedor, els policies van localitzar tres quilos més de la mateixa espècie, presumptament destinats a la venda en un altre establiment de restauració.


 


 


IMATGE: Marisc comissat pels mossos d'Esquadra a les Cases d'Alcanar, Montsià. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.