Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

María José Figueras és la nova rectora de la URV amb el 51,21% dels vots

Publicat el 16/05/2018 10:43

S'ha imposat a Josep Anton Ferré, que ha ocupat el càrrec durant quatre anys, i que ha aconseguit el 48,79% dels vots.

La catedràtica de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de Reus María José Figueras ha estat elegida nova rectora de la Universitat Rovira i Virgili amb el 51,21% dels vots. Figueras s'ha imposat a Josep Anton Ferré, que ha ocupat el càrrec els darrers quatre anys, i que ha obtingut el 48,79% dels vots.
Així, Figueras s'ha convertit en la primera dona rectora de la URV. Els comicis han tingut un índex de participació del 16,08%. L'escrutini s'ha allargat a causa de la quantitat de vots, i sobretot perquè al campus Sescelades, un dels punts on hi ha hagut més participació, s'ha hagut de repetir el recompte.


Ferré ha felicitat Figueras pels resultats i li ha desitjat un període "profitós". D'altra banda, la nova rectora - que si no hi ha al·legacions, es proclamarà de manera definitiva el 21 de maig- ha afirmat que treballarà, amb el seu equip, per "portar la universitat a la màxima excel·lència".


L'elecció del rector es fa per vot universal i ponderat per sectors. Així, els vots ponderen d'acord amb els coeficients fixats per la llei i l'Estatut de la URV. En el resultat final, el vot de PDI doctor amb vinculació permanent pesa un 51%; el dels estudiants un 26%; el del PAS un 12%, i el de la resta del PDI un 11%.
En vots ponderats, Figueras s'ha endut 4.415 vots mentre que Ferré se n'ha endut 4.206. Per sectors, dels 486 membres del Personal Docent i Investigador (PDI) doctor permanent han votat el 84,36%; de l'altre PDI, que eren 1.591, el 30,6%; del PAS, 699 membres, el 84,26%; i dels estudiants, 13.295, el 9,18%.

Figueras, catedràtica de l'àrea de Microbiologia, convertida en la primera dona rectora de la URV, s'ha mostrat esperonada que així s'obri la possibilitat que hi pugui haver "moltes altres dones després". Segons els seus càlculs, ella es convertirà en la sisena rectora que hi ha al càrrec ara mateix a Espanya.

Sobre el que farà a partir d'ara, la nova rectora ha afirmat que treballaran per impulsar "una universitat de tothom i per a tothom, sense ser exclusiva de ningú". Preguntada per si s'esperava els resultats, Figueras ha afirmat que aquest dimarts al matí s'havia aixecat pensant que la feina estava feta i que només calia que la comunitat universitària decidís.


 


 


IMATGE: María José Figueras, nova rectora de la URV. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.