Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El Litterarum arrenca la seva internacionalització de la mà de l'Institut Ramon Llull

Publicat el 15/05/2018 16:18

L'11a Fira d'Espectacles Literaris de Móra d'Ebre comptarà amb 35 propostes escèniques inspirades en escriptors contemporanis i clàssics.

El Litterarum inicia enguany una nova etapa que estarà marcada per la seva internacionalització. De la mà de l'Institut Ramon Llull amb el suport del Patronat de Turisme de les Terres de l'Ebre de la Diputació de Tarragona, s'ha organitzat en el marc del certamen una "missió cultural" en la que una quinzena de membres de comunitats universitàries de nou països diferents assistiran als diversos espectacles, participaran en trobades amb escriptors i creadors artístics i coneixeran de primera mà el patrimoni literari de les Terres de l'Ebre.


Pel que fa als continguts d'aquesta Fira d'Espectacles Literaris, que arriba ja a la seva onzena edició, el Litterarum comptarà amb 35 propostes escèniques inspirades en escriptors contemporanis i clàssics i augmentarà fins a quatre l'oferta de "tastos d'espectacles", entre d'altres.


També hi haurà muntatges centrats en episodis històrics com la Batalla de l'Ebre o l'espectacle 'Ramon Muntaner i els Entença', que es farà de nit i que tindrà com a escenari el mateix castell de Móra d'Ebre.
El certamen compta enguany amb un pressupost de 90.000 euros, un 12% més que l'any anterior, fet que suposa impulsar la "internacionalització" del Litterarium. La delegació de 15 persones, entre estudiants i treballadors d'universitats que a l'exterior imparteixen estudis de català procedeixen de Croàcia, Rússia, Anglaterra, Sèrbia, Polònia, Hongria, República Txeca, França i Itàlia.


"Hem anat a buscar persones que tenien un especial interès en la literatura i el teatre", ha comentat en roda de premsa Josep-Anton Fernández, director de l'Àrea de Llengua i Universitats i de l'Àrea de Literatura i Pensament de l'Institut Ramon Llull. A més, els integrants de la "missió" tenen també una "competència lingüística de la llengua catalana bastant avançada", ha afegit.


 


 


 


IMATGE: Albert Pujol, director de Litterarum, el pallasso Muniatto com a LittHeroi, i Josep-Anton Fernández, director de l'Àrea de Llengua i Universitats de l'Institut Ramon Llul. 


 




 



Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari