Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Protecció Civil posa a prova les sirenes que alerten d'un accident químic en 37 municipis catalans

Publicat el 09/04/2018 12:39

FlixTortosa

L'objectiu és comprovar que els equips funcionen correctament i que els treballadors i residents de l'entorn es familiaritzin amb el so.  

Protecció Civil farà demà dimarts, 10 d'abril, una de les dues proves anuals de les sirenes que alerten d'un accident químic. Concretament, tindran lloc en 37 municipis catalans, on s'activaran seqüencialment 83 sirenes adscrites al Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya 'Plasecqat' entre les deu del matí i tres quarts i cinc minuts d'una del migdia. L'objectiu de la prova és comprovar que els equips funcionen correctament i que els treballadors i residents de l'entorn es familiaritzin amb el so d'avís de risc químic i els consells a seguir en cas d'accident real.

Durant la prova, Protecció Civil farà un enviament de missatges massius a través de l'aplicació per a mòbil per avisar a la ciutadania subscrita a aquest canal de l'activació de la sirena de cada zona, tal com es faria en el cas d'un accident químic real. També s'informarà a través del Twitter @emergenciescat -seguit per gairebé 230.000 persones- de l'activació de les sirenes a cada municipi, com es faria també en cas d'accident real, a través de l'etiqueta #ProvaSirenes.

Com en anteriors edicions, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT enviarà un SMS a les persones sordes de Catalunya que viuen en zona de risc químic amb la finalitat d'ajustar els avisos a la seva discapacitat. Entre els municipis que participaran en el simulacre es troben Flix i Tortosa.


 


 


IMATGE: Voluntaris de Protecció civil, arxiu. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.