Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L'ocupació creix un 3,8% a les Terres de l'Ebre a final de 2017 i supera la mitjana catalana

Publicat el 20/02/2018 10:34

Gandesa

La construcció és el sector que més augment ha experimentat en un any.

L'últim trimestre de l'any 2017 ha registrat un creixement pel que fa a l'ocupació a les Terres de l'Ebre en un 3,8%. Es tracta del segon valor més elevat en dos anys, tot i que inferior al 6,1% del trimestre anterior, tot i que és el segon trimestre consecutiu que el creixement supera la mitjana catalana, després de 7 trimestres fent-ho per sota.


El 2017 es va cloure amb el nombre total d'afiliats a la Seguretat Social, del territori, de 51.725, és a dir, 1.887 afiliats més que al mateix període de l'any anterior. En general, tots els grans sectors econòmics ebrencs han enregistrat un creixement superior, exceptuant l'agricultura.


Principalment destaca l'evolució de la construcció, a un ritme interanual del 5%, i també la indústria i el sector dels serveis que ho han fet en un 2,9% i un 4,5%, respectivament. L'ocupació ha crescut genèricament a les quatre comarques ebrenques, però ho ha fet amb més força al Baix Ebre amb un 5,7%.


La Càtedra d'Economia Local i Regional (CELIR) del Campus Terres de l'Ebre de la URV ha presentat aquest dilluns, al Consell Comarcal de la Terra Alta, a Gandesa, el Butlletí d'Anàlisi de la Conjuntura Local de les Terres de l'Ebre del quart trimestre de 2017. Després de 15 trimestres consecutius de creixement interanual, el catedràtic Juan Antonio Duro ha destacat que sigui el segon en el qual creix per sobre de la mitjana de Catalunya.


 


IMATGE: Campus Terres de l'Ebre de la URV. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.