Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Alliberades al Delta de l'Ebre 14 exemplars de tortugues babaues

Publicat el 05/02/2018 10:09

Els animals havien quedat atrapats accidentalment en xarxes de pescadors.


 


Les 14 tortugues van quedar atrapades accidentalment per xarxes de pesca a la zona de la barra del Trabucador de Sant Carles de la Ràpita entre els mesos d'octubre i desembre. Gràcies als pescadors que van alertar de la seva presència, es van poder rescatar i traslladar al Centre de Recuperació d'Animals Marítims (CRAM) per rebre un diagnòstic i tractament.


Amb aquestes, ja són 26 les tortugues rescatades amb èxit durant el 2017 a tot Catalunya, i de les quals se n'han pogut alliberar 20. Les altres continuen en tractament i s'espera que puguin tornar al mar aviat. L'alliberament s'ha fet de la mà de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina (XRFM) del Departament de Territori i Sostenibilitat, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació conjuntament amb el CRAM, amb el finançament del programa Pleamar de la Fundación Biodiversidad.


El tractament d'aquests animals capturats accidentalment a molta profunditat és clau a l'hora de contribuir a la seva supervivència. Les tortugues babaues poden patir un accident de descompressió en recollir les xarxes fins a la superfície, i això pot arribar a ser letal sense l'atenció clínica adequada. Malgrat que a simple vista pot semblar que la tortuga està bé, si ha resultat afectada internament i no rep tractament pot morir al cap d'unes hores o dies d'haver estat retornada al mar.


 


 


 


 


 


IMATGE: Moment de l'alliberament d'una tortuga babaua a Sant Carles de la Ràpita, arxiu. 


 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.