Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

La sequera i el fred retornen la població hivernal d'ocells aquàtics al Delta a valors anteriors a l'assecament d'arrossars

Publicat el 02/02/2018 15:21

Les espècies més dependents de camps inundats, com la fredeluga, la daurada grossa o el bernat pescaire, tornen a patir una davallada.


La població d'ocells aquàtics hivernants del delta de l'Ebre ha estat de 257.215 ocells, un valor gairebé un 7% més que la mitjana del període de referència 2005-2010, abans que es reduís la superfície de camps d'arròs inundats a l'hivern per lluitar contra el caragol maçana.


Tot i que aquest hivern només s'han mantingut amb aigua un 32,6% dels camps d'arròs –i es preveu que cada vegada es vagi a menys- el cens hivernal ha recuperat valors anteriors a causa de les baixes temperatures que han afectat el nord u centre d'Europa i la sequera generalitzada que impera en moltes zones humides mediterrànies enguany.


La xifra però segueix lluny dels màxims històrics, de més de 300.000 exemplars, que es van registrar al delta de l'Ebre abans de l'assecament hivernal d'arrossars i es preveu que, a llarg termini, la població d'aus aquàtiques en els hiverns deltaics ebrencs seguirà baixant. De fet, les espècies més dependents dels camps d'arròs inundats no migren tant al Delta. De fredelugues, de daurades grosses o de bernats pescaires en venen menys de la meitat dels que ho feien.


 


 


IMATGE: Pal del Parc Natural del Delta, arxiu. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentari



Aquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.