Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Agricultura ha provat ja prop de noranta productes per atacar el caragol maçana

Publicat el 02/02/2018 10:49

L'ús de les saponines i les mesures agronòmiques continuen sent les principals armes dels arrossaires per combatre la plaga al delta de l'Ebre.


Els tècnics del Departament d'Agricultura han provat al voltant d'uns noranta productes per atacar el caragol maçana al delta de l'Ebre. Tot i això, després  de sis anys de lluita i investigació no és possible encara disposar d'una substància completament efectiva  i, alhora, respectuosa amb l'ecosistema i econòmicament accessible per fer front a una plaga que ja afecta pràcticament el 90% dels arrossars de l'hemidelta esquerre.


Els pagesos continuen utilitzant la saponina, malgrat suposar-los un cost afegit anual de 300 euros per hectàrea i limitar seriosament la rendibilitat del conreu. Els experts en Agricultura recorden que, a banda de continuar investigant nous productes, caldrà fer front a la coexistència amb l'invasor i atacar-lo a partir d'una estratègia de gestió combinada, amb l'aplicació de productes fitosanitaris i mesures agronòmiques.


Després de pràcticament nou anys de convivència amb l’invasor i sis de lluita efectiva contra la plaga per part de les administracions, els arrossaires, especialment al marge esquerre, on el caragol maçana ha infestat ja al voltant del 90% de la superfície de conreu d'arròs, s'aferren a l'ús de les saponines com una de les principals armes per contenir el seu avenç.


 


 


 


IMATGE: Marge esquerre del riu Ebre, arxiu. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.