Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Alerta en el Delta de l'Ebre per la situació de conservació que anuncia l'ONG SEO/Birdlife

Publicat el 30/01/2018 11:00

L'entitat comunicarà als responsables del conveni la deficient situació de la majoria de les zones humides protegides pel conveni a l'Estat espanyol.

El delta de l'Ebre, una de les principals zones humides protegides pel conveni internacional Ramsar, es troba en un estat de conservació alarmant i pobre segons ha anunciat l'entitat. Així ho constata un informe que ha fet públic l'ONG SEO/Birdlife amb el qual vol llançar un crit d'alarma davant l'organisme internacional que regula el Conveni sobre la deficient situació de la majoria de les zones humides protegides.


De fet, l'entitat ecologista focalitza bona part de les seves crítiques en el cas del delta de l'Ebre, davant la reducció de la quantitat de sediments i cabals que hi arriben. L'entitat retreu que després de desplegar durant tot el 2017 la campanya s'ha de conscienciar sobre la situació dels aiguamolls més importants de l'Estat –al marge del Delta, Doñana i l'Albufera de València-, ja que continuen sense assumir-se els requeriments formulats sobre aquest cas concret.

L'estudi apunta que les amenaces principals estan relacionades amb la gestió de l'aigua, destacant en primer lloc els casos de contaminació, que afecten un 70% dels espais. També detecta l'impacte de la manca d'aigua sobre la conservació, per la reducció de cabals o sobreexplotació d'aqüífers. La sequera, en aquest context, ha contribuït a empitjorar la situació. Una sequera més intensa i recurrent que SEO/Birdlife atribueix als efectes del canvi climàtic. És per això que reclamen la bona gestió dels recursos hídrics per conservar les zones humides i també garantir el consum humà, actuant sobre la gestió de la demanda.


 


 


 


 


IMATGE: Parc Natural del Delta de l'Ebre des de vista aèria, arxiu. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.