Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

L'Ajuntament de Tortosa treu a licitació el projecte de la plaça de la Catedral

Publicat el 16/01/2018 17:14

Tortosa

Els aspirants hauran de combinar la urbanització de l'espai i la museïtzació de les importants restes arqueològiques localitzades.

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat les bases del concurs per adjudicar la redacció del projecte i la direcció d'obres de la urbanització de la plaça de la Catedral i la museïtzació de les restes arqueològiques aparegudes en aquest solar. La combinació d'aquestes dues funcions a l'espai serà un dels reptes dels "aspirants" que han de fer propostes on es faciliti l'accessibilitat per visitar les troballes, a la vegada que es crea un gran espai públic entre el temple religiós i el riu Ebre.


El consistori ha dividit el concurs en dues fases de selecció. En la primera, amb intervenció de jurat, s'escolliran tres candidats i, en la segona, s'adjudicarà el contracte a un d'ells. Es preveu comptar amb la proposta definitiva abans de l'estiu. La redacció del projecte estudiarà també quina solució urbanística es pot donar al tram de la Rambla Felip Pedrell, entre plaça Paiolet i el recinte de l'antic Escorxador.


El pressupost de licitació és de 88.811,58 euros i el procediment per a seleccionar el contractista es tipifica com un concurs restringit a un nombre limitat de participants. La regidora d'Urbanisme de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat que el projecte de la plaça de la Catedral "marcarà un abans i un després al centre històric i al conjunt de la ciutat".


 


 


 


IMATGE: Ferra Bel, alcalde de Tortosa, Jordi Diloli, coordinador de les excavacions i Ramon Ferré, dircetor de les mateixes a la zona de la catedral de Tortosa. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.