Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

El BEI es desentén del Castor perquè no participa en el seu finançament

Publicat el 12/01/2018 11:37

Fonts de la institució eviten valorar la sentència del TC que anul·la la indemnització a l'exconcessionària i afirmen que no poden prendre "cap mesura" respecte al projecte.


 


El Banc Europeu d'Inversions (BEI) no prendrà cap mesura respecte al projecte d'emmagatzematge de gas Castor. Diferents fonts de la institució han confirmat que, a causa de la no participació en el finançament del projecte, el BEI "no pot fer cap reclamació ni prendre cap mesura en relació a aquest".


Pel que fa a la valoració que fan de la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la la indemnització a l'exconcessionària, les mateixes fonts han evitat pronunciar-se al respecte, doncs asseguren que "el Banc no fa valoracions de les decisions dels Estats Membres, ni tampoc de les decisions i sentències dels seus tribunals".


Sobre si han parlat amb la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, des del BEI mantenen que el seu Departament de Reclamacions hi està "en contacte" com a conseqüència d'una reclamació sobre el Castor enviada per l'associació. La reclamació, diuen, "encara està sent valorada".


El finançament atorgat pel BEI per fer possible el projecte va consistir en una garantia de 200 milions d'euros sota la facilitat "Project Bond Credit Enhancement" així com 300 milions d'euros en bons sènior. Des de l'Observatori del Deute en la Globalització es va denunciar en diverses ocasions que la participació financera del BEI tenia un impacte directe a l'hora de determinar les decisions que es van prendre i que, un cop més, "les necessitats de la ciutadania" van quedar rellevades a "les necessitats dels inversors".


 


 


 


 


 


 


 


IMATGE: La plataforma Castor. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.