Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

Ecologistes reclamen que s'aturi definitivament el transvasament des del pantà de Siurana al de Riudecanyes

Publicat el 08/01/2018 16:17

L'embassament prioratí es troba només a un 12% de la seva capacitat mentre que el del Baix Camp reté actualment menys d'un hectòmetre cúbic d'aigua.

El grup ecologista 'GEPEC' ha reclamat que s'aturi definitivament el transvasament d'aigua entre el pantà de Siurana (Priorat) i el de Riudecanyes (Baix Camp). L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que gestiona l'embassament prioratí de la conca hidrogràfica de l'Ebre, manté tancada l'aixeta de les aportacions d'aigua temporalment, des del passat octubre i fins al pròxim mes de març, amb l'objectiu que es recuperin les reserves embassades –actualment, Siurana només disposa d'1,55 hectòmetres cúbics, el 12,35% de la seva capacitat-.


A més, els ecologistes encara van més enllà: recorden que, de reprendre's el desembassament al pantà de Riudecanyes, el Priorat veurà amenaçada la seva disponibilitat d'aigua.


D'altra banda, també qüestionen la gestió de l'aigua del pantà del Baix Camp –que només reté actualment 0,95 hectòmetres cúbics, un 17,89 de la seva capacitat-, especialment davant la manca de concreció dels usos agraris i les aportacions per abastaments urbans, ja garantides pel minitransvasament de l'Ebre al Camp de Tarragona. La situació de les reserves dels dos pantans, com molts embassaments de la conca de l'Ebre i les conques internes de Catalunya, és en aquests moments força delicada.


 


 


 


IMATGE: Captura d'arxiu del Pantà de siurana, 'WordPress'. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.