Accés usuaris

E-mail

Contrasenya

S'obrirà un desguàs del canal de reg de l'Ebre tot l'any per millorar la circulació d'aigua dolça

Publicat el 14/12/2017 12:43

És una de les primeres mesures per frenar els efectes del canvi climàtic i millorar la pesca i la producció de bivalves.


Després de mesos d'estudis per fonamentar les línies d'actuació a les badies del delta de l'Ebre, sobretot a la del Fangar, que era la gran desconeguda pel món científic, arriben les primeres solucions. Gràcies al vistiplau de la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre, usufructuària del canal, s'obrirà la comporta del desguàs del Penal per aportar més quantitat d'aigua dolça al Fangar. Estarà obert tot l'any, excepte els dos mesos que s'ha d'assecar la xarxa de reg per lluitar contra el caragol maçana.Els científics estan convençuts que millorant aquestes dinàmiques naturals de circulació de l'aigua i aprofitant la climatologia per refredar-la –com per exemple amb els episodis de vent de mestral- es podrà frenar la mortalitat de bivalves que es repeteix en les últimes campanyes per l'augment de les temperatures, un dels principals efectes del canvi climàtic. A partir del gener la taula de cogestió, integrada pels científics, els aqüicultors i la Generalitat faran reunions periòdiques per anar definint i detallant més actuacions per millorar la pesca i la producció de mol·luscs al Delta.


 


 


IMATGE: Canal de l'Ebre, arxiu. 


Comparteix aquesta noticia


Fés el teu comentariAquesta web utilitza cookies propies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptas l'ús que fem.